Subhanallah...19 Tahun Dikubur, Jasad Syuhada’ Palestina Masih Utuh

By
Advertisement
19 Tahun Dikubur, Jasad Syuhada’ Palestina Masih Utuh

JALUR GAZA - Otoritas Israel meneyerahkan puluhan jasad para Syuhada' (insya Allah) Palestina ke pihak keluarga mereka setelah bertahun-tahun lamanya dikubur oleh Israel di makam Numbers Graveyards akibat dibunuh oleh pasukan zionis Israel.

Menteri Urusan Sipil Palestina di Ramallah, Hussein Ash-Sheikh, melaporkan bahwa Israel menyerahkan 91 jenazah Syuhada' Palestina dengan peti pada hari Kamis (31/5/2012). Diantaranya termasuk tujuh Syuhada' yang gugur pada sebuah operasi di Tel Aviv tahun 1975.

Salah satu dari jasad yang dikembalikan Israel kepada rakyat Palestina masih utuh tidak membusuk, tanpa ada tanda-tanda orang yang telah mati puluhan tahun, seperti baru meninggal beberapa menit saja, Subhanallah, demikian seperti dilansir Islamemmo.

As-syahid tersebut diketahui bernama Syahib Ahmad Muhammad, tercatat syahid 19 tahun lalu pada 24 April 1993, saat ia melakukan amaliyat istisyhadiyah (operasi syahid) di kota Eilat melawan pasukan Israel.

Menurut salah seorang pemuda yang ikut serta dalam pemakaman kembali jenazah para syuhada tersebut, ketika dia membuka tutup peti jenazah, dia menemukan jasad Syahib masih utuh seperti adanya dan seperti baru meninggal.

Terkait hal tersebut, Syaikh Yusuf Adais mengomentari, "Karomah Allah atas As Syahid ini, tidak hancur tubuhnya, menegaskan itu tanda keshalihan dan diterimanya kesyahidan." (siraaj/arrahmah.com)


Read more: http://www.atjehcyber.net

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.