Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Perkongsian Kuasa Ajaib Di Malam Jumaat

pewittt......
salam semua
mari kita lupakan segala sengketa dan buat kerja yang lebih bermanfaat. Lebih-lebih lagi kita yang poket kosong ni....
Tips ni di ambil dari group shaklee saya Jutawan Beriman. Alhamdulillah syukur Allah campak saya dalam group yang beriman dan perkongsian pun yang baik-baik sahaja Insyaallah.

Jom lah baca....



>> “Duit banyak keluar, yang masuknya sikit!”

Ada yang mengadu kata kos melebihi untung. Jadi apa lagi yang kita boleh cuba buat untuk deraskan jualan?

Sebelum cuba yang lain, jom cuba satu cara ini dulu. Ianya ada ‘kuasa ajaib’!

…………

Ikuti langkah-langkah berikut:

1. Dapatkan maklumat mana-mana pihak yang memerlukan sumbangan ikhlas. (Contoh, http://on.fb.me/1aKfJcg )

2. Ikhlaskan hati dan sedekahkan sejumlah wang selama 7 hari berturut-turut. (Guna M2U dan Cimbclicks pun boleh)

Walaupun jumlahnya hanya RM1 sehari, tidak mengapa. Yang penting niat kita ikhlas bersedekah kerana Allah swt dan ianya berterusan.

Dalam masa 7 hari, cuba senaraikan apa perkara-perk…

Pisau dan Citylink

Alhamdulillah.... Pisau cantik ni dapat sambutan. Terima kasih kepada pembaca blog adik Aimi dari Sungai Petani yang membeli 10 set terus. Pengalaman nak pos pisau ni kelakar pun ada... nak cari yang murah punya pasal  tawakal guna perkhidmatan citylink. Ingatkan macam pos biasa timbang bayar dah siap rupanya kakak citylink kata prosedur syarikat kami nak tengok apa barang kat dalam. Lagi2 bila dia tanya barang apa, aku cakap je pisau. Haaaa..... pisau???? Kakak tu dah besar bijik mata. Aisehhh......  Terus kena bukak kotak Kakak tu punya belek punya belek sampai ambil bawa masuk ofis tunjuk kat bos kat dalam. Aku dah gelabah..... Eiii.... cerewetnya!!! Menyesal datang sini. Bila kakak tu keluar dia masih kerut-kerut muka... dik cantik pisau ni.... dan bla...bla...bla.... sambil tu timbang barang.... bla bla bla.... ukur kotak bla...bla...bla... kena ambil insurance ni... berharga ye ... ikut kan je. bla..bla..bla.. dah siap bayar. tapi dua orang kakak ni dan seorang lelaki masih tak puas hati dengan pisau be…

Tuah Nabil Dapat Rumah RM1 juta Percuma!!!

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Begitulah pepatah yang sesuai untuk mengambarkan tuah pelakon dan pelawak Nabil Ahmad apabila dia menerima hadiah sebuah rumah yang bernilai RM1.036juta secara percuma. Nabil pada mulanya hanya ingin bertanya mengenai kondominium yang ingin dibelinya namun tidak menyangka perkara itu membuatkan dia menerima tawaran sebagai duta kepada syarikat perumahan tersebut. Mereka bersedia memberikan Nabil sebuah rumah sebagai hadiah diatas kesanggupan Nabil itu. “Saya terkejut kerana pada asalnya saya sekadar melakukan ‘house hunting’ dan berminat dengan sebuah unit di kondominium Antara yang bernilai RM600,000 kerana harganya murah berbanding dengan perumahan lain yang agak mahal. “Selepas membuat perbincangan, tiba-tiba pihak pemaju (Faber Development Holdings Sdn. Bhd) berminat pula untuk menjadikan saya sebagai duta kondominium tersebut selama setahun dan menawarkan sebuah unit bernilai RM1.036 juta secara percuma pada 23 Oktober lalu…

maya zahra team cikgu terbaik!!!

salam...
ehhh tak sangka pulak entri gedik tentang kertas periksa beberapa hari lalu mendapat respon yang sebegini 
nak tergelak pun ada
nak marah.... nak marah sapa?
aduhaiii..... terima kasih lah cik puan maya zahra team aka MAYA DIANA
atas segala keprihatinan dan kesanggupan cik puan maya zahra singgah ke blog ini dan memberi tindakbalas yg sungguh efektif.
tak lupa juga setinggi-tinggi penghargaan kepada guru-guru yang memberi komen.
kalau macam ni lah gaya dedikasi seorang pendidik menangani isu kecil sebegini memang dijamin segala urusan akan berjalan lancar dan cemerlang gemilanglah sekolah.
Saya rasa tak payahlah cik puan zahra team aka Maya Diana mengambil serius sangat tentang cerita budak tahun 2 yang tak berapa cerdik ditambah pula dengan parent2 yang memang banyak 'songeh'. Cerita tu pun bukan menghentam guru satu negara... ini cerita biasa je di satu sekolah yang tak disebut pun nama.
Paling senang anggap je lah cerita itu hanya rekaan dan segala watak2 yang disebutkan it…

VIVIX BANTU LAMBAT PENUAAN WAJAH, TERJUAL LEBIH SEJUTA!!!

Setahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix iaitu produk supplement revolusionari anti penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap selular. Lebih 1 juta botol vivix telah pun dijual.

Vivix merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, syarikat no 1 supplement makanan di Amerika.

Selain dari itu, ia juga menolong mambantu/menjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindunagn antioksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, kesihatan dan kesejahteraan.


Siapa yang perlukan Vivix sebenarnya? Bagi yang berumur 30 tahun ke atas sangat disarankan sebab bagi yang masih muda, kesan pengambilannya tidak ketara langsung. Malah ada yang merasakan pengambilan Vivix tak beri kesan pada kesihatan. Bagi mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kritikal memang disarankan amik Vivix kerana ia bantu membetulkan DNA kita. Perubahan pada wajah , penuaan atau penyakit…

Salah Menteri Punca Harga Gula Mahal???

KUALA LUMPUR - Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua mendakwa harga gula melonjak naik bukan kerana isu subsidi tetapi Kerajaan Pusat menandatangani perjanjian beli gula mentah dengan harga tinggi.

Menurutnya, pada Januari 2012, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan kerajaan menandatangani perjanjian tiga tahun untuk mengimport gula mentah dengan harga AS$25 (RM78.59) setiap 45.36 kg.

"Ekoran perjanjian itu rakyat terpaksa menikmati gula lebih mahal.

"Saya mengeluarkan kenyataan mengkritik kerajaan kerana membeli gula mentah dengan harga lebih mahal dari harga pasaran iaitu AS$23.42 (RM73.62)," katanya di Parlimen, semalam.

Beliau berkata, jika mengambil kira harga gula mentah pasaran antarabangsa ketika ini, iaitu AS$18.91 (RM59.44) setiap 45.36 kg, bukan sahaja kerajaan tidak perlu menanggung sebarang subsidi malah harga gula akan menjadi lebih murah daripada RM2.84 sekilogram yang ditetapkan.

Setiausa…

PELATIH PLKN WANITA MENARI ALA-ALA SEKSI

klip video ni dah tersebar beberapa hari lalu sebenarnya.
Bagi yang suka benda-benda macam ni dorang mesti komen ok apa tu,.... bukan tarian bogel punnnn!!!
Nak berhibur pun salah ke????
Ha.. ha.. ha... ye lah kan..... sedangkan PM pun suka tarian kpop inikan pula rakyat kekekeke

TAPI bukan semua orang boleh terima ye benda-benda macam ni... lagi-lagi ibubapa. Sedih!!! Kalau baca komen-komen bawah video lagi sedih .... lebih-lebih lagi yang beri komen itu lelaki. Tergedik2 tertonggek2 alahaiiii..... lebih baik tutup je la PLKN tu... tak membazir duit negara. Kalau keluar PLKN tu sama je feel remaja ni tak berubah pun jadi baik baik tak payah .... patutnya makin insaf... makin baiki diri dengan nilai-nilai murni... yg beragama Islam pulak makin kenal dosa pahala... ini????






✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

GOUT DAN RAWATAN

Salam Jumaat
Berkenaan ulat resdung yang saya tunjuk kat entri sebelum2 ini bukan lah maksud saya nak over sangat mempromote produk shaklee....
kalau yang biasa datang blog ni mungkin tahu memang saya sebelum-sebelum ni suka share benda-benda pelik ngeri dan ntah apa-apa yang tak pernah kita tengok.... ulat dekat otak...ulat dekat mata... ulat berkerumun dekat kaki...
Tapi bila orang tanya set shaklee ni berkesan ke?
Jawapan tulus saya ialah saya tak tahu sebab saya takde resdung
Jika tanya gout
yang tu saya boleh jawab dengan yakin
insyaallah dan alhamdulillah... saya dah boleh jalan laju

Apa ingat orang suwit ayu macam saya ni tak de gout ke? hehehe....
kolesterol pernah cecah 13++
asid uric tak pernah tak tak kena bulat dengan pen merah
aiyooo.... doktor kata " awak ni makan apa ni"
sengih-sengih je saya jawab....udang goreng cicah budu!
lauk orang malas.... udang goreng kan senang.... lagi2 kat rumah ni saya sorang je yang makan lauk tu... hahah.... goreng udang 6-7 eko…

Cerita Pisau dan Panties Dimalam Jumaat

Alhamdulillah pisau gedik ni dah ada kat rumah esok bolehlah serah kepada penggoda ehhh pengorder cuma masalah besar menimpa bila aku boleh tak perasan kaedah penghantaran tu mcm mana... cisss rabun sungguh rate postage yang aku tempek sebelum ini rupanya bukan rate pos laju tapi biasa aku ingatkan benda cantik lawa ni ringan je rupanyaaa.... macam aku jugak berat daaaa.... kotak je dekat sekilo kot macam tak percaya aku check balik senarai list postage yg supplier kasi laaaa penghantaran menggunakan parcel rupanya bukan pos laju patut murah bebeno sorry ye adik dr sungai petani yg order 10 kotak akak yg salah nnt akak belanja adik spendot candy crush

khas untuk wanita sahaja!!! larisss mcm goreng pisang panas  ni tau tak tau pasai apa masing-masing perut boroi kot wakaka (erkk mcm la aku takde perut)


spendot ni nama dia hightwaist slimming panties jugak tapi lagi  SUPER DUPER  nampak tak perbezaan antara dua NAMPAK TAK???  jadi sapa nak  memilikinya bagi mengkaver perut  sampai atas pusat sila wassap atau sms …

Lelong.... lelongggg!!!!

mood pagi ni geram sebab aku tinggal sorang-sorang je kat rumah maknanya kena basuh sangkar arnab ni sorang2 bila dah buat sorang2 mula la mood nak berkasih sayang dengan arnab-arnab ni menurun kalau kucing dah lama dah kena buang kat pasar hikhik tapi sabarrrr sebab

beri makan haiwan juga salah satu punca murah rezeki.....
jomlah berkenalan dengan arnab2 nih
ni abun atau mak abun subur sangat arnab ni kerja di asik beranak jeee ni pun tengah tunggu hari sebab tu spesel sikit keluarkan dari sangkar
dollly dan molly anak-anak chebi yg pertama nama ni diberi masa dorang kecik waktu tu dorang ni tersangatlah cumil ingatkan betina macam ibunya chebi sekalinya jantan daaaa.... sekarang tukar dol dan mol

ni semua anak2 chebi kelahiran kedua sekor je ada nama yang oren tu nama dia oyen yang lain2 dah malas nak bagi nama


ini chebi

ini putih jantan ni la yang membuntingkan arnab2 betina pantang jumpa tu tengah buat muka kesian dia la tu nak  minta keluar hak2 kan abun ada kat luar hiss..hisss... tak senang duduk dia tengok a…

Menggoda di dapur - gediknya!!!

fuyohhh.... bunga ros merah!!! tak tergoda ke tengok pisau ni.... letak kat dapur mengancam kan.... hik3... RM 50  wassap/sms 012 3117349 (aiyang) untuk order untuk order je tau bukan untuk goda
ngeee~~~ dan jangan call sebab saya gagap...ehhh gugup






seksi kannn
bahan dari metal 
bukan seramik ada lagi 3 warna pilihan purple, blue and pink harga ni kira termurah la kat sini pun ada ... murah jugak ...tengok sini
lain lain pilihan

ps: nak borong pun boleh.... syarat beli 10 dan ke atas

kos penghantaran s/ss 1 kotak rm 6/10 2 kotak rm 9/15 3 kotak rm 10/19 4 kotak rm 12/21 5 kotak rm 13/24 10 kotak rm 16/48

✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Noreen Noor kembali kerahmatullah. Alfatihah

Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada pelakon dan penyanyi yang popular sekitar 80-an iaitu Noreen Noor. Allahyarhamah telah meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Ampang Puteri akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang.


Allahyarhamah Noreen Noor berusia kira-kira 40-an dan meninggalkan 2 orang anak. Beliau popular dengan lagu Siang Terbayang Malam Merindu. Semoga roh Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Al-Fatihah. Info asal Astro Awani.

✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

BIKIN PANAS

Hari ni Isnin kan.... Cuaca pun sekejap panas sekejap mendung sekejap hujan Tapi itu semua takde makna Orang tetaplah berpusu-pusu memborong borong apa?  Tengok bawah nih....

Memborong shaklee la adik2 akak2 sekalian
Agak2 larat tak nak tunggu giliran waaaaa...... sabar2
Tengok senarai order di bawah

kalau tengok list pesanan macam fofular sungguh produk ni kan
tapi memang fofular punnn tambah2 hari ni produk yang ditunggu-tunggu sekalian lama muncul taukah apakah dia yang paling dinantikan

VITA- C PLUS
Tapi hot item tetap lah Lecithin terlajak larissss belum sempat sampai giliran stock abisss
sabauuu je lahhh


ps: sesiapa yang nak merasai kepanasan SHAKLEE jangan malu jangan segan ... jom join saya sebagai ahli ... RM 65 sahaja seumur hidup dan tambah RM10 lagi untuk kos penghantaran jika anda duduk jauh dr laluan saya....




✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Remaja perempuan pukul rakan sampai pengsan!

Post by Milo Kosong Koww.

mak aihhh... ganasnya anak2 dara nih... takut makcik nak.. 
ni kalau terserempak dengan perogol bersiri bagus sangat nih.... adik boleh tomoi lelaju sampai perogol tu pengsan jugak... 
tapi macam biasalah... yg tukang rakam video ni pun sengal jugak.... takde hati perut tengok kawan kena belasah.... lagi best upload lagi kat internet... tahniah dikkk.... adik memang bijak... bijak sangat.... senang sikit pihak berwajib nak cari gangster dua orang tu....

✿*~ Klik LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

HIGHWAIST CANDY PANTIES .... Larissss!!!

Pagi tadi barang yg dipesan sampai..... pesan 50 pcs tapi share dengan sorang lagi kwn kat JB jadi dapat la 25 pcs seorang.... 
Saspen betul..... ada ke orang nak beli benda ni ekkk.....
sekali tunjuk kat kwn haa.... kauuu
dua orang ambik 3 helai sorang.... sorang ambik 10 helai.... anak saudara booking 12 helai
ohhh..... laris rupanya (walaupun baru laku 25 lai tapi bangga abisss).... hahahah...
alhamdulillah.... pasni bolehlah acik order lagi!!!





Ini namanya 

HIGHWAIST CANDY PANTIES (ini bukan sekadar Panties biasa)

~~~ Boleh kempiskan perut lagi !!! meh cuba meh !!!!

Panty kempiskan perut ### pinggang panty tinggi slimming

UKURAN : Free saiz S - XXL boleh memakai

BAHAN : Di perbuat daripada kapas 90% dan 10 % spandex


FUNGSI :

-Membantu merampingkan pinggang dan perut.
-Mengangkat punggung dan PADATKAN BAHAGIAN PUNGGUNG yg JATUH.
-Sesuai di pakai sepanjang hari dan paling efaktif di pakai pada saat tidur utk pembakaran lemak.
-Terasa nyaman dan tidak menganggu aktiviti seharian. @Jika di pakai sambi…

Anak Kurung Ibu Tanpa Makanan 4 Hari

GUNUNG SEMANGGOL - “Makcik dah tak sanggup nak duduk dengan depa, kalau boleh hari ini makcik nak lari pi tempat lain."

Itulah rintihan seorang ibu yang mendakwa dikurung empat hari oleh anak kandungnya di sebuah rumah sewa di Lembah Beriah, Bukit Merah.

Lebih menyedihkan, ibu malang itu juga mendakwa, dia kelaparan sepanjang tempoh dikurung akibat tiada bekalan makanan ditinggalkan dan hanya minum air sejuk untuk menahan lapar.


Bagaimanapun, derita yang ditanggung mangsa dihidu jiran yang pelik kelibat mangsa tidak kelihatan lebih seminggu.

Jiran mangsa yang hanya mahu dikenali Mohammad, 41, berkata, mangsa yang berusia 55 tahun dipercayai tinggal bersama anak keduanya sejak setahun lalu.

Menurutnya, sebelum ini sudah tersebar khabar angin mengenai penderitaan mangsa yang didakwa kerap menjadi mangsa dera, namun kebanyakan jiran tidak mengambil serius mengenainya.

“Sejak berpindah ke rumah sewa baru, kami sering memerhatikan gelagat ibunya yang kemurungan setiap kali keluar dari rumah…

Al kisah Sarapan Pagi RM6000 -Video

Mencekik tak ingat.... siap tapau lagi tu..... sampai licin pulak tu... hek3....




Ini laporan dari Akbar ...

Gara-gara mengenakan bayaran RM6,000 kepada kumpulan VVIP untuk sarapan pagi kelmarin, sebuah restoran di Pengkalan Chepa, di sini, diserbu penguat kuasa Pejabat Perdagangan Dalam Negeri Koperasi dan Kepenggunaan (PDNKK). 
Rombongan 50 orang itu, termasuk mereka yang datang dari luar Kelantan untuk menghadiri satu majlis rasmi di bandar ini. 

Timbalan Pengarah PDNKK negeri, Ab Ghani Harun berkata, bertindak atas laporan itu, pihaknya menyerbu restoran yang terletak di Taman Uda Murni, pagi semalam. 
“Hasil pemeriksaan yang dilakukan, kita dapati peniaga kedai terbabit menutup papan tanda harga yang sedia ada dengan pita pelekat. 
“Kita mengesyaki peniaga berkenaan mempunyai niat untuk menipu dan mengenakan caj harga sesuka hati ke atas pelanggan. 
"Atas kesalahan itu, kita kenakan kompaun ke atas pihak terbabit,” katanya kepada pemberita, selepas serbuan ke atas restoran terbabit…

Gempar! Orang mati tiba-tiba bangun kembali

Gempar! Seorang lelaki yang ditemui terapung dan disangka telah mati tiba-tiba bangun dan ketawa. Makkk.... seramnya! Baca sampai habis kemudian nak ketawa....ketawalah .... hehehe

TRIBUNNEWS.COM, JEMBER - Warga di Jalan PB Sudirman, Kecamatan Tanggul, Jember, Jawa Timur, Minggu (6/10/2013) sempat dibuat geger. Ini disebabkan, seorang pemuda yang tidak dikenali identitasnya, ditemukan mengapung di sebuah selokan di jalan itu. "Waktu itu saya dan warga yang melintas sangat kaget, karena dikira itu mayat seseorang," ujar Sugeng, salah satu warga setempat. Karena penasaran, kata Sugeng, warga kemudian melempar batu ke arah orang tersebut, dan rupanya sama sekali tidak bergerak. "Saya saat itu panik dan melaporkan kepada kepolisian, karena saya kira itu benar- benar mayat seseorang," imbuh dia. Setelah mendengar laporan itu, polisi kemudian mendatangi lokasi kejadian. Saat itu pemuda yang tidak dikenali identitasnya tersebut, tetap tidak bergerak. Polisi akhirnya turun ke…

Kena Serbu

Hari ni bersemangat pergi HQ Shaklee nak memborong Omega dan lain2.....  sampai2 je tengok orang punya la sesak.....  lerrrr...... ingatkan tengahari,  Isnin pulak tu lengang tak ramai orang..... sekali dapat giliran ada 143 orang lagi dihadapan!!!
Duduk dah setengah jam angka giliran bergerak ke 1078 tak boleh jadi.......... BALIK esok pagi-pagi datang balik hehehe
memang dasyat shaklee  siapa dah kenal shaklee akan tahu apa keistimewaan produk nih dah pukul 4.30 petang mama Ija mesej (upline) kak hasben saya ada kat hq .... nak beli apa??? ooohhh alhamdulillah memang sebelum ni awal2 kenal shaklee hasben Ija (Munzir) ni la yang hantar barang malam2 pastu rasa kasihan pulak sebab dia duk jauh nun di Puncak Alam sana tapi dia memang sukarela nak hantar  tak kena charge pun senang kannn
ada sesiapa yang nak join member shaklee jangan malu2 ye  sebab saya ni penyegan dengan orang yang tak dikenali jadi saya akan rujuk pada upline terus dia  yang akan daftarkan dan hantar ke rumah jika a…