Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

(3 Gambar) Sedih... Kanak- Kanak Ini Diberi Makan Sebelum Ditembak Mati Tentera!!!

Gambar yang menunjukkan saat terakhir sebelum seorang kanak-kanak berusia 12 tahun dibunuh oleh tentera Sri Lanka, tersebar. Melalui gambar tersebut, terungkap bahawa kanak-kanak lelaki tersebut sempat diberi makanan sebelum ditembak mati.
Gambar kanak-kanak yang bernama Balachandran Prabhakaran, anak pemimpin pemberontak Harimau Tamil, Velupillai Prabhakaranini, diambil pada Mei 2009 lalu, tengah berlaku konflik besar-besaran antara kerajaan Sri Lanka dengan kumpulan pemberontak Tamil.
kerajaan Sri Lanka selama ini mendakwa bahawa Balachandran mati dalam tembak-menembak antara tentera kerajaan dengan kumpulan pemberontak. Namun kewujudan gambar tersebut membuktikan bahawa kanak-kanak tersebut ternyata dihukum mati secara keji oleh tentera Sri Lanka. Demikian seperti dilaporkan Daily Mail, Rabu (20/2/2013).
Gambar pertama menunjukkan Balachandran yang sedang ditahan tentera Sri Lanka, duduk di sebuah bangku sambil memakan snack.kelihatan gambar kanak-kanak ini hanya berseluar pendek.

Seperti kisah NABI MUSA... BAYI yang di BUANG di sungai ini MASIH HIDUP !!!

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Christiano Ronaldo Melakukan Perkara Yang Mengejutkan Seluruh Umat Islam & Dunia - video

Di akhir perlawanan kelayakan Piala Dunia Grup F antara Portugal dan Israel, Cristiano Ronaldo menolak bertukar jersey dengan pemain Israel. 


Menurut laporan Shabestan, wartawan tv Aljazeera sempat bertanya kepada Ronaldo,
Anda saat ini berada di tanah Israel atau Palestin?
Bintang dunia yang berasal dari Portugal itu menjawab, "saya berada di bumi Palestin"

Gambar2 Pope Francis Cium Dan Basuh Kaki Banduan Termasuk Muslim

Pope Francis menunjukkan keprihatinannya dengan mencium dan membasuh kaki dua belas orang banduan termasuk diantaranya banduan muslim.

'This is a symbol, it is a sign -washing your feet means I am at your service,'







Baca selanjutnya di  SINI



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

David Villa Terkena Azab Allah - Christiano Ronaldo.

Christiano Ronaldo : Bagi saya,David Villa terkena azab daripada Tuhan umat Islam selepas dia menghina sahabat saya iaitu Mesut Özil dengan mengatakan "F#@K Muslims". 


Ozil sebelum beraksi selalu membaca doa dan dia marah orang menghina Islam kerana Islam adalah agamanya.Sejak akhir-akhir ini,Villa sering mengalami kecederaan yang berpanjangan secara berterusan. 


Paling terbaru,dia terkena penyakit batu karang.Saya lihat sebelum insiden dia dan Ozil,dia merupakan pemain yang sihat dan cergas. 
Ozil pernah berkata pada saya bahawa itulah azab dan hukuman yang Villa terima selepas menghina Allah S.W.T. 

Sumber dari facebook.com/DPPMalaysia


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

DROPBOX - BANTU KESAN PENCURI NOTE 10.1 ' PINK '

Hai salam semua.....
korang dah tahu apa dia dropbox?
kita baru je tahu ni..... tu pun selepas terjumpa post kat bawah ni di fb. Wanita ni telah kecurian note 10.1 dan dia memang guna aplikasi dropbox. Tetiba muncul gambar dua makhluk asing bergambar dalam tandas dalam folder dia. Jadi dia syak makhluk tandas ni la yang curi note dia. Baguslah kan aplikasi ni. Maknanya kalau org yg curi tu tak reti pape pasal aplikasi ni memang nahaslah kan. Tapi kalau pencuri tu jual kat orang lain .... naya gak la orang ketiga tuh.

Terus google apa  benda la dropbox tu. Ohhh.... lebih kurang mcm poket doraemon tu rupanya. Baca SINI


Perisian yang ingin saya kongsikan adalah “Dropbox – Simply Your Life“. Dengan motto ”Your life’s work, wherever you are.” telah mengambarkan apakah fungsi sebenar aplikasi Dropbox ini. Dalam erti kata lain Dropbox adalah perkhidmatan yang diberikan secara percuma dan membolehkan pengguna membawa semua gambar, dokumen, video atau apa sahaja data kemana-mana sahaja. Ini ber…

WE WANT DECLARE WAR!!! Awang Hitam Mengamuk Dan Istihar 'Perang' Terhadap Pihak Berkuasa

Lebih 50 ‘Awang Hitam’ Mengamuk, ‘Serang’ Balai Polis Jinjang!
KUALA LUMPUR – Tidak dapat menerima kenyataan rakan senegara mereka maut dibelasah penduduk tempatan, lebih 50 warga Nigeria mengamuk dan ‘menyerang’ Balai Polis Jinjang di sini, bagi menuntut bela kematian rakan mereka. Warga asing yang kebanyakan penuntut sebuah kolej swasta itu berkumpul kira-kira jam 10.30 malam semalam dan berteriak meminta pihak polis bertanggungjawab dan menyelesaikan segera kematian seorang lelaki dikenali sebagai Solomon Okolo, 29. Sebahagian mereka yang gagal mengawal kemarahan bertindak menjerit dan mencabar pihak berkuasa dengan mengisytiharkan `perang’ apabila menjerit ‘we want declare war’ gara-gara tidak berpuas hati nasib menimpa rakan senegara mereka. Seorang wanita dipercayai isteri Solomon dikenali sebagai Mariam turut menjerit sebelum tiba-tiba pengsan.

Difahamkan, Solomon dipukul penduduk tempatan ketika dia bersama seorang lagi rakan datang ke lokasi kejadian di Kampung Batu Muda, Jinjang …

GARA-GARA KANTA LEKAP MATA REMAJA TERPAKSA DIGERUDI

MATA REMAJA DIJANGKITI PARASIT
FLORIDA 28 Mac - Seorang remaja perempuan di sini terkejut apabila diberitahu dia hampir hilang penglihatannya setelah sejenis parasit mula membiak pada kanta sentuh yang dipakainya dan mula merosakkan kornea matanya.

Doktor mendapati mata Hyde, 18, dijangkiti parasit mikroskopik atau acanthamoeba yang biasa ditemui pada air dan tanah yang merebak sama ada menerusi kanta sentuh, luka, atau luka kulit dan semasa bernafas.

Ekoran jangkitan itu, Ashley Hyde terpaksa menjalani rawatan selama berbulan-bulan dan mengharungi satu prosedur yang mengerikan apabila pakar optik perlu menggerudi ke dalam matanya.
Selain itu, kotoran yang terdapat pada biji mata remaja tersebut turut dibuang ketika kakitangan perubatan cuba mencari punca mengapa mata kirinya dijangkiti radang.

Acanthamoeba mengakibatkan Hyde yang berasal dari Pembroke Pines, Florida mengalami masalah pemandangan kabur dan dia terpaksa berulang alik berjumpa pakar mata.
''Mereka (doktor) melakukan …

Tahniah! Irma Hasmie Selamat Lahirkan Cahayamata Lelaki

Tahniah! diucapkan buat pasangan Irma Hasmie dan suaminya, Redza Syah Azmeer yang telah selamat menimang cahaya mata pertama mereka sekitar jam 8.51 pagi tadi. Berita gembira tersebut telah dikongsikan oleh suami Irma sendiri menerumi laman Twitternya beberapa minit yang lalu.


 ✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Seram! Apabila Uri Bayi Jadi Tumpuan Makhluk Halus

Seram! Apabila Uri Bayi Jadi Tumpuan Makhluk Halus | Apabila kita menyebut tentang uri, KisahBest.My ingin berkongsi tentang satu kisah seram di mana sebuah keluarga yang membawa balik uri bayi untuk ditanam di rumah, menjadi tumpuan makhluk halus. Salah seorang daripada ahli keluarga tersebut tersedar dan cuba melawan makhluk halus tersebut. Persoalannya, apakah yang terjadi kepada uri tersebut? Ikuti kisah di bawah ini.
Sekadar gambar hiasan
Kami sekeluarga tinggal di kawasan timur singapura. Ketika berlaku kajadian yang ingin aku ceritakan ini, kakak iparku baru sahaja bersalin dua hari yang lepas. Walaupun dia masih lagi ditahan di hospital, uri bayinya telah dibawa pulang dahulu untuk ditanam. Malangnya uri itu tidak dapat ditanam pada hari ia dibawa balik dari hospital kerana hari sudah senja. Uri itu kami letakkan dalam botol di atas meja dapur. Lampu dapur pula dinyalakan kerana menurut orang tua-tua, uri bayi yang baru hendaklah diletakkan dekat cahaya supaya tidak diganggu han…

Betul Ke Babi Ada Dijual Di NSK.... iskkkk...iskkkk....iskkkk

Copy dr sahabat
NSK SELAYANG
Salam semua.

ini adalah kisah benar. semalam 8am sy ke NSK selayang mencari keperluan anak2 utk simpanan stok biskut n sabun ke asrama. sy jarang pegi sgt ke NSK, last pegi masa rombongan cik kiah membeli brg2 utk projek CSR corporate services dulu tu...(tak hengat ker)....

sy masuk ke kawasan pasar segar NSK ni...cuba tgk kat bawah apa yg sy nmpk????? jeng jeng jeng

Binatang yg bernama BABI ni dok parking dlm troly tanpa berbalut, not only tt..boleh pulak lepak kat sebelah booth daging lembu. masa sy ambil gambar ni ramai jgk pekerja myanmar tu bising bising....(ntah­ apa yg dia ckp tak tahu la). Pd pendapat sy...Binatang BABI ni dia tgh tunggu turn utk dia di potong menjadi kepingan kepingan kecil. sy rasa kepingan daging BABI basah tidak ada di jual di NSK (sy tk penah trpdg plak...sbb jrg sgt masuk kawasan pasar segar nsk ni) tetapi sy pasti yg Binatang BABI berkenaan di potong mnggunakan PEMOTONG yg sama dgn daging lembu n ayam.

klu Binatang BABI ni tdk ber…

Video Terrr...... Lawak Untuk Malam Ini....

kekekeke...... kelakar tengok aksi mat-mat rempit nih.... cari masalah betul setakat motor pecah tarapappaa la adik.... kalo kepala pecah..... nasib korang laa



Aksi Lawak Samseng BN Yang Kelam Kabut Lari
Hari tue PKR ada lancarkan dua buah kenderaan yang akan digunakan untuk melancarkan gerak kempen PR di Sabah dan Sarawak. Van dan BAS jelajah rakyat.

Namun pelancaran itu cuba dikacau oleh sekumpulan mat rempit pro BN.. sebelum mereka ditahan PDRM kerana berbuat kacau..

Video di atas ialah mengenai aksi mereka yang kelam kabut lari selepas aktivis2 PR bertindak menangkap mereka untuk diserahkan kepada PDRM kerana berbuat ganguan terhadap majlis orang..

P/S : Budaya samseng kg dusun umno di semenanjung dah menyerap ke Sabah pulak yer...


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

PRESIDEN TERMISKIN DUNIA - LIHAT!!!

MENJADI individu ternama apatah lagi menjawat jawatan sebagai pemimpin negara akan menyebabkan segala gelagat dan tindak-tanduk akan sentiasa diperhatikan. Tujuannya, sama ada untuk dijadikan panduan oleh penyokong atau ancaman terhadap penentangnya. Tetapi, Presiden Uruguay, Jose Mujica tampil dengan sisi eksentrik lari daripada kebiasaan presiden lain yang sudah biasa hidup mewah. Mujica dilantik memegang jawatan itu pada 2009 bukan sahaja menjadi sumber inspirasi rakyatnya bahkan masyarakat dunia yang begitu mengaguminya. Lelaki berumur 77 tahun ini rela memilih untuk hidup sederhana di sebuah rumah ladang milik isterinya, Lucia Topolansky di Montevideo, ibu negara Uruguay walaupun kerajaan menyediakan istana presiden yang selesa untuknya.



 Malah, dia yang tidak mempunyai zuriat telah mendermakan 90 peratus gajinya untuk golongan miskin dan usahawan kecil. Rumahnya dikelilingi tanaman jagung dan bunga yang diusahakan sendiri. Hanya terdapat dua orang polis yang menjaga kesela…

AWAS ORANG KETIGA! ANDA BAKAL DISAMAN!

Tahu tak, isteri/suami boleh saman orang ketiga yang mengganggu rumahtangga

Orang ketiga yang menjadi punca hubungan suami isteri berantakan bakal berdepan tindakan undang-undang kerana perkembangan terkini menunjukkan mereka perosak institusi kekeluargaan Islam dan antara punca meningkatnya penceraian pasangan muda.

Tindakan ke atas orang ketiga itu bakal dikuatkuasakan dengan lebih tegas dan meluas di Wilayah Persekutuan mengikut Akta Kesalahan Jenayah Syariah 1997 (Akta 559)



"Seksyen 36 membenarkan orang disabit bersalah didenda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tiga tahun atau kedua-duanya atas kesalahan memujuk lari perempuan bersuami"

"Seksyen 37 pula merujuk kepada kesalahan menghalang pasangan sudah bernikah daripada hidup bersama sebagai suami isteri dan sabit kesalahan boleh didenda RM2,000 atau penjara setahun atau kedua-duanya"

Satu lagi peruntukan di bawah Seksyen 38 iaitu menghasut suami atau isteri bercerai atau mengabaikan kewajipan serta tanggung…

Banyak Airmata Yang Gugur Dalam Trajedi Samporna

Hiba hati bila dengar sendiri cerita bagaimana pertempuran yang menjadi sejarah duka negara kita ini ... pertempuran yang menyebabkan gugurnya 6 syuhada dan terkepungnya 18 orang anggota polis dalam peristiwa serangan pengganas Kiram III d Kampung Simunul, Semporna Sabah baru2 ini, dari seorang rakan semasa berjumpa dimajlis Sambutan Hari Polis 206 di Pulapol Jln Semarak pagi tadi..

Di sebalik kisah ngeri anggota kita yang gugur syahid yang semua rakyat sudah sedia maklum kita seakan lupa bahawa trauma yang di hadapi oleh 18 orang anggota polis yang di kepung lebih dari 20 jam itu ... mereka terperangkap dalam keadaan ada yang cedera ... ada yang perlu menjaga tawanan dan ada yang perlu menjaga rakan yang cedera parah. Lebih hiba bila ada yang menjaga sahabat mereka yang telah kaku gugur syahid.

Sambil bercerita, aku lihat airmata sayu mula bergenang di mata sahabatku ini, anggota polis yang terlibat dalam kejadian tersebut.
Sekali sekala aku melihat dia menggenggam erat senjata yang di …

RANTAI KAKI - JUAL MURAH!

RANTAI KAKI ZHULIAN  RM 145
SAPA MINAT PAKAI RANTAI KAKI  KINI RM 130 SHJ..... TERMASUK POSTAGE NAK BELI KLIK SINI

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿

Seluar Londeh & Pakaian Seksi Wanita : Suatu Hak Kebebasan Peribadi ? KALI INI SEORANG USTAZ PULA TEGUR ROZITA CHE WAN

Tak tahu nak kata apa bila artis nih tak mahu terima teguran. Degil Ketegaq??? 
"Saya pun tak fahamlah dengan mereka ni. Apa sahaja yang saya buat, serba tak kena. Saya tak tahu langsung mengenai teguran itu dan malas nak ambil tahu.  "Saya sudah malas nak kata apa. Kebebasan berpakaian adalah hak masing-masing. Suka hati lah nak cakap apa pun. "Suka hatilah nak cakap apa pun, saya tak kisah!," katanya dalam nada yang tegas.  (Rozita Che Wan)
Itulah jawapan balas Che Ta bila dia ditegur kerana berpakaian seksi. Dia bukan sahaja dikritik oleh peminat dan  bukan peminat malah turut di tegur oleh Naib Presiden Jemaah Islah Malaysia (JIM), Dr Harlina Halizah Siraj, atau lebih dikenali sebagai Dr Har. Baca di SEKSI ITU HAK SAYA

Kali ini sekali lagi Che Ta di tegur dan kali ini  oleh Ustaz Zaharudin pula.


Seorang artis perempuan celebriti tanahair melayu beragama Islam, beria-ria benci dan rimas orang menegur pakaiannya yang seksi. Lalu menyatakan itu HAK peribadinya (Pa…

ULAMA GESA AMINA DIREJAM SAMPAI MATI

Tunisia – Seorang ulama di Tunisia menggesa agar seorang remaja perempuan berusia 19 tahun, Amina yang bergambar bogel dalam Facebook dikuarantin dan direjam dengan batu bagi mengelakkan perbuatan berkenaan menjadi `wabak’. Alami Adel, yang mengetuai Suruhanjaya Mencegah Maksiat berkata, berdasarkan hukum Islam, Amina perlu dirotan sebanyak 80 hingga 100 kali. Namun disebabkan kesalahan yang dilakukan adalah serius maka dia perlu direjam sampai mati. “Dia seperti seseorang yang sakit,’’ katanya. Amina yang juga anggota kumpulan FEMEN, iaitu pergerakan aktivis wanita telah memuat naik gambarnya yang mendedahkan payu dara sambil menghisap rokok. Pada badannya ditulis perkataan Arab bermaksud `Badan saya milik saya’. Dia sebelum itu telah dihantar oleh ibu bapanya ke hospital psikiatrik di Tunis. Menurut media Tunisia, sabit kesalahan, Amina boleh dihukum penjara hingga dua tahun dan didenda antara $60 hingga $600 dolar. Tindakan Amina yang tidak bermoral itu telah dikecam banyak pihak malah ada…

KALAM TERAKHIR - As-Syahid Syeikh Muhammad Saied Ramadhan Al-Bouty

"Tidak tinggal lagi umur bagi aku melainkan beberapa hari yang boleh dikira. Sesungguhnya aku sedang mencium bau syurga dari belakangnya. Jangan lupa wahai saudaraku untuk mendoakan aku."

"Setiap apa yang berlaku padaku atau yang menuduhku daripada ijtihadku, maka aku harap ia tidak terlepas dari ganjaran ijtihad." ~ Kalam terakhir ketika ditelefon Al-Habib Ali Al-Jufri


"Para ulama seumpama bintang dilangit yang menjadi petunjuk kepada para pengembara, maka apabila mereka tiada, pengembara akan hilang pedoman dan langit menjadi suram tiada lagi berseri.
Hadiahkanlah Al-fatihah kepada dua orang tokoh ulama ini.
Kedua-duanya menemui Sang Penciptanya pada 22 Mac ...

JANGAN MUDAH TERHASUD OLEH MEDIA SALAFI-WAHABI
“Hati-hatilah dengan Berita Buruk di Media Mengenai Syekh Al-Bouthiy”

Kebanyakan berita-berita buruk mengenai Syekh Dr. M. Said Ramadhan al-Bouthiy sengaja disebarkan oleh kelompok Salafi-Wahabi melalui website-website mereka seperti Arrahmah.com, Voa-Islam dan …

BAHAYA SYIAH - LIHAT BAGAIMANA SYIAH MEMURTADKAN SAIDATINA AISYAH

Syiah Memurtadkan Saidatina Aisyah : 

Saat ini Dunia islam sedang hebat mendaulatkan Syariat ... Syiah sibuk memurtadkan isteri Nabi ~ Saidatina Aisyah !!! Dholal lagi Zulumat ...



✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye...Sharing is caring ^_^ ~*✿