Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Gempar, Ular Besar Ni Ditemui Di Malaysia?

Photograph purporting to show a 55ft snake found in a forest in Malasia has become an internet sensation. The thread claimed the snake was one of two enormous boas found by workers clearing forest for a new road. They apparently woke up the sleeping snakes during attempts to bulldoze a huge mound of earth. “On the third dig, the operator found there was blood amongst the soil, and with a further dig, a dying snake appeared,” said the post. “By the time the workers came back, the wounded boa had died, while the other snake had disappeared. The bulldozer operator was so sick that he couldn’t even stand up.” The post claimed that the digger driver was so traumatised that he suffered a heart attack on his way to hospital and later died. The dead snake was 55ft (16.7m) long, weighed 300kg and was estimated to be 140 years old, according to the post.

via

tolongggg...........macam mana nak buang intense debate ni..........

uhhhh......satu pagi dok goggle cari tutorial buang intense debate tapi hampa............waaaaaaaa........tolongggggggg

Namewee Hina Polis Dalam Lagu Terbarunya?

Tiada siapa dengan akal yang waras di negara ini akan berani berkata rakyat dan kerajaan Malaysia tidak bertolak-ansur dengan Namewee.

Sudah terlalu banyak ruang dan peluang diberikan kepada pemuda tersebut. Sampaikan pernah ada menteri yang meluangkan masa untuk bercakap dengan Namewee. Macamlah mamat tu penting sangat. Semuanya penulis yakin atas dasar menjaga hati masyarakat Cina. Namun sampai bila kita perlu bersabar dengan lulusan universiti Taiwan itu? Hina Islam, Melayu dan entah apa-apa lagi, semuanya sudah. Dan dalam video klip terbarunya yang dimuat naik ke Youtube semalam bertajuk Supermarket yang memuatkan lagu sempena Tahun Baru Cina, nyata ia membawa mesej sindiran yang agak melampau terutama kepada pihak polis. Dalam klip berkenaan, daripada empat watak yang ada, salah seorang memakai baju uniform yang seakan-akan uniform polis dengan lidah yang terjelir sepanjang klip selama 2 minit 15 saat itu berlangsung. Lidah yang terjelir itu sangat jelas memperlihatkan lelaki itu umpa…

Bagaimana Mahu Berjumpa Nabi Di Dalam Mimpi?

Masjid Nabi, Madinah al-Munawwarah.
Seorang remaja lelaki menghantar mesej SMS kepada saya bertanya soalan bagaimanakah untuk berjumpa dengan Nabi sallAllahu `alaihi wasallam di dalam mimpi?  Ma Sya ALLAH, memang bagus betul soalan tersebut.  Ia biasanya ditanya oleh orang-orang yang soleh yang rindukan Nabi sallAllahu `alaihi wasallam. Saya tidak mampu untuk menjawabnya.  Soalan itu berat untuk saya menjawabnya kerana saya sendiri pun belum lagi direzekikan oleh ALLAH Ta`ala untuk mengalami mimpi yang mulia itu.  Beruntunglah sesiapa yang dapat bertemu dengan Nabi sallAllahu `alaihi wasallam di dalam mimpi semasa hayatnya. Dari Abu Hurairah radhiAllahu `anhu, bahawa Nabi sallAllahu `alaihi wasallam pernah bersabda: “Sesiapa yang melihatku dalam mimpi, bererti dia benar-benar melihatku. Sesungguhnya Syaitan tidak mampu menjelma rupaku.”  (HR Muslim) Saya pernah mendengar jawapan yang sangat cantik yang pernah dijawab oleh Sheikh Muhammad Hassan (semoga ALLAH memelihara beliau) apabila dita…

Gempar, Perempuan Melahirkan Bayi Tanpa Hamil

Seorang perempuan di Kabupaten Purworejo, Jawa Tengah, mengalami peristiwa menakjubkan. Dia melahirkan seorang bayi, padahal tidak pernah merasa hamil. Bayi berjenis kelamin perempuan itu lahir normal dan sehat pada Isnin 16 Januari 2012 lalu sekira pukul 16.00 WIB. Linawati (26), sang ibu, Jumat (27/1/2012), mengaku tidak mengalami tanda-tanda seperti orang hamil, seperti mual. Dia juga tidak merasa mengandung janin sehingga perutnya tidak membesar layaknya orang hamil. Menstruasi pun dialaminya setiap bulan dengan rutin. Padahal tanda-tanda perempuan hamil telat datang bulan. Dia juga mengikuti program KB menggunakan pil. Perempuan warga RT 03/01, Dukuh Celeb, Desa Karangsari, Kecamatan Bener, juga masih menyusui anak pertamanya, Irma Asma Afrita Emaliana yang kini berusia 22 bulan. Proses kehamilan yang normal tentu akan mempengaruhi kualitas ASI. Dia mengaku hanya merasa mulas dua jam sebelum kelahiran anaknya. Supriyanto, suami Lina, sempat menduga sakit perut disebabkan nasi goreng …

Facebook akan ditamatkan pada 15 mac 2012!!!

Desas desus yang mengatakan fb akan ditamatkan rupa-rupanya betullah ye.....
cer baca kat atas tuh.....
hurmmmm......
tapi ............ada aku kesah????
erkkkk....!!!
huwaaaaaaaaaaaaaaaaa


Kisah Nabi Musa Dengan Wanita Penzina

Pada suatu senja yang lenggang, terlihat seorang wanita berjalan terhuyung-huyung. Pakaiannya yang serba hitam menandakan bahawa dia berada dalam keadaan yang berdukacita. Tudungnya hampir menutup seluruh wajahnya. Tanpa hias muka atau perhiasan menghiasi tubuhnya. Kulit yang bersih, badan yang ramping dan rauk wajahnya yang ayu, tidak dapat menghapuskan kesan kepedihan yang dialaminya.


Dia melangkah terseret-seret mendekati kediaman rumah Nabi Musa a.s. Diketuknya pintu perlahan-lahan sambil mengucapkan salam. Maka terdengarlah ucapan dari dalam “Silakan masuk Perempuan cantik itu lalu berjalan masuk sambil kepalanya terus tunduk. Air matanya berderai ketika mula berkata, “Wahai Nabi Allah. Tolonglah saya. Doakan saya agar Tuhan berkenan mengampuni dosa keji saya.”
“Apakah dosamu wahai wanita?” tanya Nabi Musa a.s. terkejut.
“Saya takut mengatakannya.” jawab wanita cantik itu. “Katakanlah jangan ragu-ragu!” desak Nabi Musa.
Maka perempuan itupun berkata, “Saya… telah berzina."
Kepala …

FOTO KISAH BURUNG YANG MENGHARUKAN

Seekor burung betina terkapar di pelataran dengan kondisi tubuh yang parah.


Pasangan jantannya membawakan makanan kepada sang betina dengan kasih sayang dan haru.


Ketika sang jantan sedang memberi makan kepadanya, tak lama kemudian sang betina mati terkulai. Sang jantan sangat terpukul dan berusaha mengangkatnya.


Sang burung jantan akhirnya menyadari bahwa pasangan yang dicintainya telah mati. Ia kemudian “menangis” di hadapan pujaannya yang telah terkapar mati kaku.



Sambil berdiri di samping tubuh sang burung betina, sang jantan kemudian “berteriak” dengan suara yang sangat menyedihkan.


Akhirnya sang burung jantan menyadari bahwa pasangan yang dicintainya telah meninggalkannya dan tak akan bisa hidup kembali bersamanya. Ia berdiri disamping tubuh sang betina dengan sedih dan duka yang mendalam.

Pasangan burung ini dikabarkan diambil fotonya di suatu wilayah di negara Republik Ukraina, saat burung jantan tersebut sedang berusaha menyelamatkan pasangan betinanya. Jutaan orang di Amerika d…

Tajuk Akhbar Ni Aneh Sungguh!!!

Maaf lah ye.... bukan maksudku untuk mengetawakanmu tapi aku memang tak boleh menahan diri dah.... hahaha.......hahahaha hahahaha
maaf sekali lagi sebab paparan ni ada unsur2 18sx sikit
nihhhh kalian lihat sendiri
ooopppsssss




Isi Koran Indonesia ini Bener-bener Aneh Banget !! gan inilah koran paling aneh or koran terkonyol dengan isi yang rada-rada bb17+ gan gw ngakak abiez baca isi koran ini,,, coba deh langsung di liat gan,,


Soal Jawab Bersama Ustaz Azhar Idrus Di Masjid Negeri Shah Alam

JOM ikuti jawapan Ustaz Azhar Idrus pada 26 soalan di Masjid Negeri tadi:





1. Orang laki2 takleh pakai perhiasan perempuan. rantai leher perempuan cthnya. "Allah melaknat lelaki pakai pakaian perempuan." Sembahyang sah wlpn pakai emas. Sembahyang ditulis pahala, pakai yang salah (rantai emas tadi)ditulis dosa.

Pakai sebab sayang kat GF pun ada (haram):
BF: U malam2 pakai baju apa?
GF: I malam2 baju kelawar.
BF: I kelawar jugak.

2. Apa hukum lelaki tangkap curi gambar perempuan?
- Kalau gambar tu haram dilihat, maka gambarnya haram. Kalau publish expose kat public lak gambar tu dan memalukan dia, maka haram. Yang terbaik, kena minta izin tuan punya badan.

Perumpamaan perempuan oleh UAI:

"Org puang ni sama macam Lamborgini. Beli Lamborgini, gi Subang, tukar..buh side mirror Kancil. Org tanya, "Guaner tukar side mirror buh Kancil?" "Nak bagi nampak lawo." Takdok berlaku. Lamborgini semua molek, luar dalam semua lawa. Tak payah tukar pape dah. Orang puan m…

Cuci Mata Kat Kedai Maya

Ini untuk kawan-kawan yang suka shopping secara online.... jom kita terjah kedai2 maya ni.... cuci mata sikit eheee....
Ini bukan kedai maya aku tapi kedai maya ntah sapa-sapa yang aku add /like kat fb. Jom terjah!!!



tuan punya kedai ni paling aktif update barang jualan dia kat facebook. Hari-hari ada je baju, handbag yang lalu lalang kat news feed aku...klik link ye
https://www.facebook.com/elzarababyboutique


ini pula khas untuk penggemar abaya....memang meletopppp design abaya kat sini......boleh tempah ikut citarasa
https://www.facebook.com/butikabaya.tini

tudunggggg....tudunggggg......lalalalala......yg ni aku tak leh tengok...waaaa.....syantek syantekkkkk (cantik) belaka..... bukan tudung je cantik....modelnya pun cantik juga
https://www.facebook.com/tudungonlineshop.tudungonlineshop

kedai ni jarang2 sikit wat promo tapi aku suka lepak sini cuci mata......
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001052867980

sini pun ada lagi......
https://www.facebook.com/pages/Hermosa-Collections/…

[ sedih ] Akibat Kanser Ovari Perut Isteri Ini Sebesar Tempayan

TRIBUNNEWS.COM, SINTANG - Suryati (32) seorang pesakit
kanser ovari yang saat ini sedang dirawat di ruang
bersalin kelas IIIa RSUD Ade M Djoen Sintang
memerlukan bantuan tangan masyarakat yang
perihatin Bantuan tersebut nantinya dipergunakan
untuk memenuhi keperluan pembedahan dan kos
ubat-ubatan.

"Saya pasrah kepada Allah SWT, mudah-mudahan
ada masyarakat yang peduli dengan keadaan
isteri dan keluarga saya ini. Sehari-hari
saya hanya bekerja sebagai petani dengan
penghasilan rata-rata kurang dari Rp 100 ribu
(atau RM 33.80 sebulan)," ungkap Ari Isnandar (38)
suami Suryati kepada Tribun, Minggu (29/1/2012.

Selama lima tahun menderita penyakit kanser
Ovari tersebut, Ari mengaku sudah berupaya
sedaya upaya agar sakit isterinya mampu
segera disembuhkan termasuk merujuknya
ke RSUD Soedarso Pontianak. Hanya saja
informasi biaya yang diperlukan untuk
pembedahan mencapai Rp 50 juta atau
RM 169320.76, sehingga dirinya mengaku
tidak sanggup. Saat ini kerana penyakit itu,
perut Surya…

TAJ MAHAL MULA SENGET

Sapa buka buletin utama malam tadi? alaaaa....kalo ye pun boikot jgn la tak tengok terus...ekekeke.
Ada satu laporan menarik pasal Taj Mahal yang dikatakan telah senget sedikit. Satu daripada 4 menaranya telah senget sebanyak 4 sentimeter.


Ia dikatakan berpunca daripada Sungai Yamuna, yang kekeringan air.

Keadaan itu sekaligus menjejaskan air bawah tanah dan memberi kesan kepada struktur menara berkenaan.

Asas binaannya bergantung atas andas kayu jati yang tidak reput dalam air.

Teknologi berkenaan menjadikan taj mahal kalis gempa.

Semua menara berkenaan dibina di empat penjuru bagi mengimbangi berat bangunan ini.

Kajian Jabatan Alam Sekitar Universiti Agra juga mendakwa, fenomena yang sama turut menyebabkan keretakan.

Sejak tiga dekad lalu, salah satu menara berkenaan dilaporkan senget 3.57 sentimeter, bagaimanapun ia tidak menjejaskan struktur ketinggianya.

Baca ni gadis-gadis yang akan berkahwin dengan orang Melaka

Tolong jangan konpius.
Ini bukan blog masakan.
Tapi hari ni aku nak cerita pasal masak............... ngeeehhhhh2
Sebab...... hari ni aku boring so mood nak merapu tu timbul secara tiba-tiba.
First..... aku nak buat pengakuan yang aku nih bukanlah seorang yang pandai memasak.
Ketidakpandaian aku ni adalah diwarisi turun temurun kot.....errrrrr?
Ye lah macam mana nak pandai masak kalau makan pun sangat memilih!!!!
Mak cerita dulu aku kecik2 sangat susah untuk dibagi makan.
Sebab tu la aku kurus kering macam anak somalia.
Kalau ada pun benda yang aku nak makan ialah mee maggi............ :P (sadisnya)
Aku tak suka sayur, aku tak suka makan kuih-muih (tapi kek aku sukeee tapi mana la nak makan kek hari2). Aku tak paham kenapa kawan-kawan sebaya aku berebut2 beli goreng pisang panas masa zaman sekolah dulu. Pisang goreng?????? Kalau ayam goreng tu boleh la aku percaya orang nak berebut. Kuih bingka adalah yang palingggg aku tak suka....manis melekat2 cehhh....

Yang aku suka makan ayam gor…

Waaaaaa....... bahaya rupanya teh ais nihhh

Tahukah anda, disebalik kenikmatan dan kebaikan teh yang diperkatakan itu, teh ais menyimpan potensi yang membahayakan kesihatan. Sebuah kajian yang dilakukan oleh Loyola University Chicago Stritch School of Medicine menunjukkan bahawa kekerapan mengambil teh ais secara berlebihan boleh meningkatkan risiko menderita penyakit batu karang.

Seperti dipetik dari akhbar Times of India, teh ais mengandungi kuantiti dan konsentrasi tinggi oksalat (oxalate acid), salah satu bahan kimia utama yang membantu dalam pembentukan batu karang. 
“Bagi mereka yang memiliki kecenderungan sakit batu ginjal,  teh ais secara jelas menjadi minuman terburuk,” kata Dr John Milner, pembantu profesor di Department Urology, yang turut membantu dalam kajian itu.

Milner mengatakan, teh panas juga sebenarnya menyimpan kesan buruk yang sama. Hanya saja, penyediaan dan penyajian teh panas biasanya lebih sedikit kuantitimya. Secara logiknya pula , orang meminum teh panas tidak akan sebanyak bila meminum teh ais. Sangat …