Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2014

#DRUG-FREE - SEJAUH MANA SHAKLEE BERKESAN MENYEMBUHKAN PENYAKIT

DRUG-FREE LIVING 
Hasil dari perkongsian group shaklee yang saya sertai..... ramai rupanya yang berjaya menghentikan pengambilan ubat-ubatan (drug-based) sejak mengamalkan shaklee.
Macam saya .... tak pernah ambil ubat kolesterol statin (lovastatin) walaupun tinggi pernah jejak angka 13.  Saya kawal dengan supplemnent walaupun belum kenal shaklee. Dah kenal shaklee lagi rasa bersyukur sebab memang nampak kesan perubahan pada kesihatan saya. Gout berkurang dan semakin hilang.... kadang2 je ada kalau makan seafood berlebih-lebih... hehe. Tapi saya tak pernah lagi sampai kena telan ponstan. Jom baca testimoni sahabat-sahabat dari geng shaklee iReach.... semoga memberi panduan kepada anda yang membaca entri ini untuk memilih supplement yang sesuai dengan anda.









Ohsem! Kad Undangan Perkahwinan Yang Buat Orang Tersengih

Kreatif pasangan pengantin ni kan....  mesti sesiapa yang dapat akan tergelak ...tersengeh semasa membacanya. Mungkin terinspirasi dari kertas soalan UPSR yang bocor hari tu maka kad undang perkahwinan ala-ala kertas soalan peperiksaan ini terhasil. Tahniah bakal pengantin ..... semoga kekal bahagia ke anak cucu.



sumber

SHAWL BUTTERFLY 2 LAYER BERCORAK & PLAIN

Shawl Butterfly 2 Layer (Bercorak)
RM 65 TIDAK TERMASUK POS
Material:
Body: Chiffon georgette
Awning: Cotton

Instant shawl with soft awning

Measurements:
Labuh depan: 19-21"
Labuh mungkin berbeza bergantung pada cara pemakaian

Please expect some differences from the measurements given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings













Gout: Penawar Mudah Dan Murah

Bagi penderita gout, masih ramai lagi yang tak sedar akan penawar yang pantas dan berkesan untuk merawat kesakitan boleh diperolehi dengan harga yang murah dan lebih mengejutkan, ia boleh dibeli di kedai-kedai runcit, bukan saja dari farmasi atau klinik.

Pesakit gout menghadapi kesukaran dalam kehidupan. Segalanya bergerak perlahan. Sebahagian aktiviti yang dilakukan selama ini terpaksa dikurangkan atau dihentikan terus. Lebih-lebih lagi mereka yang menerima serangan gout di bahagian kaki. Ia menyebabkan segala aktiviti seharian mereka terbatas. Ada yang tidak boleh berjalan atau terpaksa menggunakan tongkat. Ada pula yang menggunakan kerusi roda.

Jika pergi ke klinik atau hospital, sudah tentu doktor akan berikan ubat ibuprofen atau colchicine atau yang seangkatan dengannya untuk mengurangkan gejala kesakitan pada anggota tubuh yang diserang. Ibuprofen boleh mendatangkan kesan sampingan yang merbahaya seperti serangan jantung dan strok jika digunakan dalam jangka masa yang panjang. Ia …

TURUNKAN KOLESTEROL DENGAN PHYTOCOL-ST

Bismillah...... malam ni mula ambil phytocol-st.  Dua biji setiap kali selepas makan dua kali sehari, Phytocol-st ni supplement terbaru Shaklee ... baru tahun ni 2014 di keluarkan.  Fungsi utamanya adalah untuk menurunkan kolesterol. Nak tau tentang kolesterol ku dan usaha-usaha yang telah ku lakukan untuk menurunkannya.... baca SINI.
Setakat ni kolesterol telah turun dari belas-belas tu tau..... sekarang ni sejak amalkan set shaklee omega guard dan alfalfa dah banyak perubahan. Tapi tetap masih ada lagi sikit... huhuuhh degil noooo....sedegil tuannya yang tak reti2 jaga pemakanan dan malas bersenam.

Jom tengok testimoni lagi




APAKAH KEISTIMEWAAN PHYTOCOL-ST?

Diperbuat daripada campuran bahan semulajadi yg mengandungi sterols & stanols tumbuhan yg dikenali sebagai 'phytosterols'. Penagmbilan 4 biji Phytocol-ST dalam sehari, adalah memenuhi keperluan 2000mg phytosterols yg diperlukan untuk menurunkan paras kolesterol manusia dewasa.Kandungan phytosterols di dalam Phytocol-ST telah d…

Promosi Oktober vs Tragedi Oktober

Mana satu nak cerita dulu ni.... promosi ke tragedi?
Promosi dulu la ye...



PROMOSI OKTOBER -----> ESP

Sejak join ahli Shaklee tahun lepas dah berapa kali bertemu dengan Promo ESP ni. Baru bulan Mac yang lepas promo dah promo lagi bulan ni. Apa best sangat ESP ni?
Ingat tak cerita tentang kawan saya AS ? Pasal kutil tu....(klik SINI)
Saya sambung lagi.....
disebabkan dia ambil ESP berterusan maka satu kejadian yang tak diingini telah berlaku kepada kawan saya ni. As jadi kurus! Sangat kurus! Sampai kan ramai yang tegur terutama  jiran-jiran kat sini. Tapi kurus2 pun makan ya rabbi.... macam bela hantu raya. Selalu panggil dia telaga buruk. Dia pulak selamba aje cakap ni saka As ni yang makan kak..... haha. Maaaakannnn aje kerja dia.
Hingga lah suatu hari dapat wassap dari dia....



Satu minggu je stop ESP ... dia diserang gastrik semula. As memang ada gastrik... selalu migrain jugak. Patutlah dia tak boleh stop ESP. Jadi kesimpulannya..... Orang yang ada gastrik boleh cuba ambil ESP.…