Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

PENGASAS SENDAYU TINGGI DEDAHKAN PUNCA BELIAU TANGGAL PURDAH

Bukan mudah mendidik hati.. Iman itu ada pasang surutnya, hati ini tak tetap pendiriannya.. Saya tidak mahu hati seronok bila dipuji dan tidak mahu bangga sebagai orang yang dikenali. Budaya berpurdah bukan budaya di negara ini dan ia lebih dikaitkan dengan Al Arqam,  Pas atau anti kerajaan.. Saya memang tidak pernah menyertai Pas, Al Arqam atau mana-mana politik. Saya tidak arif dan bukan ahli agama, niat hati hanya satu iaitu mendidik hati dan terus menyemai rasa cintakan islam..!!
Apabila berpurdah ketika itu amatlah selesa kerana orang tidak mengenali saya. Rasa selamat bila bergerak keluar dari  rumah dan tidak menjadi perhatian orang ramai kemana saja saya pergi.  Banyak kecaman hebat saya terima, akibat berpurdah. Antaranya kecaman yang saya terima ialah Muka saya rosak akibat kosmetik yang saya pakai..Kalau nak berubah kenapa nak tutup muka.. Kenapa pakai make up lagi kalau dah pakai purdah.. Masalah saya semasa berpurdah, Saya pernah membeli siaran tajaan di stesen radio klasi…

Peliknya kutil pun tanggal?

Abaikan jika ada perkataan yang agak ganjil dan tak difahami pada screenshot di atas kerana hanya insan2 terpilih sahaja yang memahaminya hehehe. Dah lama nak buat entri pasal sahabat sy ni.... tapi sebab tak reti buat screenshot maka segala chat2 berkaitan isu hot tak dapat nak di kongsi.  Baru malam ni pandai buat screenshot.... tu pun selepas bertanya kat anak sedara... alahaiiii.... terasa diri makcik ni dah tua..ngeee!
Sahabat saya ni kalau tak silap dah dua canister habiskan ESP. Pada mulanyanya dia minum sebab dia ada gastrik  Pastu sebab nak kurus. Tapi yg kurus tu lambat nampak hasil. Gastrik memang ok... sangat ok dah takde la pedih perut kalo lambat makan. Cer bayang... boleh ke berdiet kalo perut tak leh lapar.  Yang ketara berubah kulit muka dia... bersih dan cerah. Ok... cerah di sini bukan lah cerah seperti emma maembong ye! Cerah sebab jeragat yang hilang...ehhh bukan ke wanita sgt anti dengan jeragat?
Beza kan dengan gambar kat bawah tu.... dari segi berat... memang turun! …

PELIKNYA CARA YAHUDI BERSUNAT

Ritual sunat orang Yahudi  di mana tukang sunat menghisap darah dari kemaluan anak yang baru lahir.  Memang rare la kan kaedah begini dan menurut laporan terdapat kes kematian akibat jangkitan herpes  akibat dari perlakuan ini. 


baca lagi KLIK


✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

Madah Cinta Berdarah

Pengkid cemburu! Ganas gak ehh bila pengkid cemburu. Mujur saya sempat tepis, jika tidak mungkin pisau itu singgah di kepala,” kata Urni, 24, yang hampir kehilangan jari kelengkeng tangan kirinya akibat diserang rakan pengkid yang cemburu buta di Dataran Segamat di sini, kelmarin.
Sebelum kejadian, Urni mendakwa bertemu seorang lagi pengkid, Ila 20-an di Jalan Aji berhampiran Dataran Segamat, kira-kira jam 9 malam untuk menyerahkan telefon bimbit yang sudah diperbaiki. Menurutnya, selepas bertemu Ila, dia duduk atas pentas utama dataran berkenaan sebelum didatangi seorang lagi kenalan pengkid dikenali sebagai Nor, 38.

“Ketika berada di atas pentas itu, Nor memanggil dan meminta saya bertemunya di padang berhampiran kononnya mahu berbincang sesuatu dan saya tanpa syak wasangka menghampirinya. Menurutnya, selepas bertemu Ila, dia duduk atas pentas utama dataran berkenaan sebelum didatangi seorang lagi kenalan pengkid dikenali sebagai Nor, 38.

“Ketika berada di atas pentas itu, Nor memanggil …

Supplement Untuk Kesuburan Lelaki & Wanita

NASIHAT DARI PAKAR DR HAMID ARSHAT - PENTINGNYA PENGAMBILAN SUPPLEMENT UNTUK MEMBANTU KESUBURAN BAGI MENDAPAT ZURIAT. APA PUN KITA HAMBA CUMA BERUSAHA YANG MEMBERI KEIZINAN ALLAH SWT.


SET SUBUR SHAKLEE MEMBANTU UNTUK HAMIL DENGAN:

Membaiki kitaran haid lebih teratur dan boleh merancang wakts subur dengan tepat
Meningkatkan kesuburan
Membina sel darah merah
Meningkatkan bilangan & kuantiti sperma
Membekalkan NUTRISI kepada sistem peranakan
mengatasi masalah KEPUTIHAN
Melegakan STRESS

4 jenis suplemen wajib

GLA & Alfalfa ----- ♡ ISTERI




VITA E & ZINC -----♡ SUAMI




ORDER: SMS/WASSAP - 012 3117349 

+++++++++++++++++++

✪ GLA COMPLEX SHAKLEE

[✔] Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
# Wanita PERIOD TAK TERATUR
# Wanita yang PERIOD HEAVY FLOW atau SEDIKIT
# Wanita yang PUTUS HAID
# Wanita yang sering LEWAT DATANG HAID
# Wanita yang SENGGUGUT

[✔] Membantu meningkatkan kesuburan (menghasilkan cecair serviks)– trying to conceive baby!
[✔] Membantu sperma hidup lebih lama (5hari)dalam tiub fallopio …

TUDUNG DENIM SULAM CHIFFON SAIZ L & XL

Saiz XL rm64,       saiz L rm59 ---> tidak termasuk pos

SOFT awning
Material: Body: Denim plain + Denim sulam + Chiffon Awning: Denim


Size: L
Measurements: Labuh depan: 19-21" (except ZSSL26 length approx 22") Labuh belakang: 27-28.5" Lebar bawah: 34-37" Saiz muka: 10.5-11" (stretchable)


Size: XL
Measurements:
Labuh depan: 21-23"
(except ZSSX25 length 20-21") Labuh belakang: 29-31" Lebar bawah: 37-39.5" Saiz muka: 10.5-11" (stretchable)

PROMOSI APRIL: OSTEMATRIX Penawar Sakit Tulang atau Malas!

Assalam... Betul ke ada penawar untuk penyakit malas? hehehe.... Apa pun baca testimoni dorang yang makan ostematrix ni....


Sekiranya anda mempunyai simptom seperti di bawah ini, anda mungkin individu yang memerlukan OSTEMATRIX - kerap keletihan - sentiasa kebas dan cramp anggota badan - sering sakit pinggang, sakit belakang, lutut dan sendi - mengalamai sembelit dan buasir - migrain atau kerap sakit kepala - susah bangun tidur - mempunyai masalah gigi atau kuku yang rapuh dan mudah patah - tumit kaki pecah dan kasar
selain itu - ibu berpantang yg ada masalah sembelit dan buasir - ibu hamil yang sering cramp dan kebas kaki - ibu yang menyusukan bayi
malas ada??? ohh.... bila dah sakit badan, sakit tulang maka tentulah rasa malas nak bangun pagi.... malas nak buat kerja itu ini.... kan...kan.... heheh jadi sesiapa yang ada penyakit malas tu boleh  try makan oste ye...   Oste ni sebenarnya supplement kalsium.
ps: nmpknya tuan blog ni pun perlu ambil oste jugak!!!
sesiapa yang nak boleh…

PERGHHH.... LELAKI REBUS DIRI SENDIRI - VIDEO

Hebak.... hebakkkk lelaki tua ini bernama Kenzo Koya berumur 71 tahun dan perkara merebus diri sendiri ni dah jadi ritual biasa bagi beliau hingga beliau kebal. Wow... tinggi ilmu orang tua ni....huhu Sila lihat video di bawah n don't try this at home dehhh




A video showing an elderly man “cooking himself" in a pot filled with boiling water has been reported by a Russian TV channel. The man in the YouTube video looks like he is making a big dish of soup with vegetables and people gather around him waiting for a taste. The TV channel discloses that is a ritual held every year in the town of Yamaga, Thailand. The 71-year-old man, identified as Kenzo Koya, has been doing this ritual for several years. He says in the beginning he was affected by the heat which left burns on his body, but with the passage of time and the power of concentration he can now him sit in the pot without scalding or burning his skin.
✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿ i

Hadiah Hari Jadi - Anak Pungut

Kesian..... masa tengah beratur nak bayar kat kedai speed mart tiba-tiba seekor anak kucing masuk.... cepat-cepat pekerja kedai tangkap dan letak kat dalam kotak. Dah siap bayar keluar intai dalam kotak.... alahaiii ciannya dia ..meow2 Ada orang buang anak kucing ni tadi kat sini kak...... emmm.... ciannn...kecik2 dah kena buang terus berlalu ke kedai sebelah pulak... tiba-tiba nampak adik tadi bawa anak kucing tu... ehhh.... adik nak buang kat mana tuu... bukan nak buang kak.... letak jauh sikit nnt dia masuk dalam kedai... laaa...ciannya meow2 tak pe lah dik... masuklah dalam plastik biar akak bawa balik. nnt kena langgar kereta pulak kalau biarkan dia merayau.
Sepanjang perjalanan yang tak berapa jauh sangat berjalan tu aku semat dalam hati anggap sahaja ini hadiah harijadi untuk diri sendiri.... kekekeke selama ini hari-hari pergi speedmart tu tak de pulak jumpa anak kucing hari ini boleh pulak ada.... kan bertuah tu... kalau tak si meow yang bertuah sebab ada mama yang jaga tent…

Menyayat hati - video: Tentara Syiah bashar Assad mengubur ahlus sunnah hidup-hidup.

Post by Riau Care Ummah.



✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

15 April 2014, Bulan berdarah merah: Jangan percaya sebagai petanda kiamat!

Fenomena ini akan berlaku 2 kali tahun ini dan 2 kali tahun hadapan dan akan diselangkan dengan satu gerhana matahari ditengah-tengah peristiwa ini nanti. Blood Moon yang pertama dijangka akan berlaku pada 14/15hb April 2014. Sama ada kita di Malaysia dan rantau Asia Tenggara dapat menyaksikan fenomena ini belum dapat dipastikan lagi (perlu rujukkan ahli falak). Akan tetapi, fenomena ini telah disahkan oleh NASA (The National Aeronautics and Space Administration of United States) akan dapat dilihat diseluruh kawasan barat bumi termasuk di Jazirah Arab..
 Akan ada jumlah gerhana bulan pada hari Selasa bahawa akan bertukar bulan kemerahan oren dibakar, NASA berkata.
Ia dipanggil bulan darah, dan yang satu ini hanya yang pertama dalam siri empat gerhana berturut-turut .
Dalam tempoh setahun setengah, Amerika Utara akan dapat melihat bulan darah sebanyak empat kali. Bulan mengambil pada warna ini semasa gerhana kerana ia melalui bayang-bayang Bumi, yang adalah warna matahari terbenam yang pad…

TUDUNG COTTON SOFT AWNING L

RM 55 --> TIDAK TERMASUK POS
Material:
Body: Printed Lycra
Awning & Border: Cotton

SOFT AWNING
Size: L

Measurements:
Labuh depan: 19.5-21"
Labuh belakang: 29-30"
Lebar bawah: 32-34"
Saiz muka: 11-11.5"

Please expect some differences from the measurements given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings