Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Innalillah, Robohnya Masjid Bilal Bin Rabah Angkara Regim Syria Laknatullah

IDLIB (Arrahmah.com) – Kebiadaban rezim Suriah pada hari keempat gencatan senjata fiktif mencapai puncaknya di kota Maarat An-Nukman, propinsi Idlib pada Senin (29/10). Pesawat tempur membombardir masjid jami' Bilal bin Rabah di kota itu dengan tembakan rudal.
Masjid megah itu hancur total. Seluruh bangunannya runtuh. Satu-satunya yang tersisa dari masjid jami' tersebut adalah kubah masjid. Reruntuhan atap, tiang, tembok dan bangunan masjid mengubur semua warga dan benda yang ada dalam masjid. Penduduk sekitar dan para mujahid memeriksa keadaan masjid yang telah hancur lebur. Mushaf-mushaf Al-Qur'an hanya menyisakan beberapa lembar yang telah sobek-sobek. Seorang mujahid memanjatkan doa dengan penuh khusyu' dan penghayatan. Suaranya bergetar, mendoakan kehancuran rezim Nushairiyah Suriah yang menghancurkan masjid-masjid dan merusak mushaf Al-Qur'an.



Ya Allah..... sedihnya. Sedih sangat. Menitis air mata mendengar doa yang dipohon oleh mujahid dalam video tu.... amin3.…

7 Gambar fake Taufan Sandy yang berlegar di media sosial - jom lihat!

7 Fake Hurricane Sandy Photos You’re Sharing on Social Media

Fake Hurricane Sandy photos flew around Twitter and Facebook on Monday, as users shared jaw-dropping images. Unfortunately, the race to post the most striking pics has most folks skipping the all-important fact check. We’ve gathered up five “Hurricane Sandy” photographs that have spread on the social web, but weren’t actually taken during the massive storm. Have you spotted a fake photograph? Tell us in the comments below. 1. Tomb of the Unknown Soldier Soldiers weather hurricane conditions at the Tomb of the Unknown Soldier. The moving photo purporting to show soldiers standing guard at the Arlington National Cemetery monument during Hurricane Sandy quickly spread on the social web. But the Old Guard pointed out that the photo was actually a shot taken in September. On Facebook, the group shared a real image taken during the early hours of the storm. Images courtesy of U.S. Army 2. Statue of Liberty Waves Is Lady Liberty ab…

Gempar!!! Bila si mati pulang hadiri pengebumian diri sendiri

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Lantai AL-QUDS Mula RUNTUH Kerana Pengorekan YAHUDI ZIONIS

Al-QUDS – Salah satu lantai di bandar Al-Quds telah runtuh pada hari Ahad (28/10/2012) yang lepas. Jalan di Bab Al-Amud yang terletak dalam tembok kompleks kota lama Al-Quds membuktikan bahawa ruang di bawah lantai tersebut telah kosong sedalam dua meter. Lubang sedalam dua meter itu memiliki terowong-terowong yang bercabang menuju ke arah kota lama Al-Quds.

Salah seorang peniaga di Bab Al-Amud menceritakan kepada wartawan, "Pada jam empat petang, ketika salah seorang penduduk berjalan di jalan Bab Al-Amud, ia merasakan lantai yang dipijaknya bergerak-gerak. Pada jam lapan malam, kami dikejutkan dengan runtuhnya lantai tersebut. Ternyata tanah di bawah lantai itu telah kosong sedalam dua meter."






Abu Ahmad Dandis, seorang penduduk berusia 70 tahun yang telah bekerja di Bab Al-Amud selama lima puluh tahun berkata, "Inilah kali pertama sejak 50 tahun, lantai di jalan Bab Al-Amud runtuh. Ini kerana orang-orang Israel melakukan penggalian terowong di bawah lantai tersebut seja…

Astagfirullahaladzim.... Nabila oh Nabila

sumber mynewshub

sekarang ni dah tak ada 'gam' lagi ke.... kalau dulu artis yang tak bermoral memang kena gam, sekarang tak lagi ehhh? sebab apa sekarang ni disaat aku taip n3 ni muka artis ni masih lagi terpampang kat tv3 citer JULIA.
Rosak2.... baruuuu je isu panas pasal baju seksi tu keluar tv... dan baru aje mintak maaf pastu dah buat perangai yang menyakitkan mata.... pastu nnt minta maaf lagi.... kannnn. kesian!
kesian kat ayah dia jugak.... 
kesian jugak dekat johan yg jadi teman lelaki dia.... 
Ya allah, semoga dia ni diberi taufik dan hidayah.




hukum sambut holloween  <----- baca sini ye

update: malam ni kat news feed aku terpampang gambar exschoolmate aku yang sakan jugak berholloween dengan rakan2 dia yang aku kira semuanya melayu.... bila melayu tentulah agama dorang Islam jugak.... dia ni pun budget artis la jugak.... tapi tak popular (aku takla kenal sgt....cuma tau dia satu sekolah). Sedih hokeyyy..... sambut dekat bar & restaurant... yang cina pakai biasa je....…

Pemuda tampan berubah menjadi anjing.... biar betul???

Haila macam2 perangai manusia nih. Ada  wajah yang tampan macam ni nak dihuduhkan pulak. Kononnya seni! Seni la sangatttt....cehhh.... 
Lelaki yang menggelarkan dirinya sebagai seniman ini telah mengambil kepala bangkai anjing dan menampal ke mukanya. Jom tengok.....


Inilah foto proses operasi wajah dari seorang pemuda tampan menjadi anjing :

1. Wajah awal


2. Bahan dasar: bangkai kepala anjing


3. Pengerjaan di sekitar mata


4. Pengerjaan di sekitar telinga


5. Menempelkan moncong




6. Hasil akhir : guk..guk..guk!!




uhukhukhuk..... tersangatlah huduhnya hokeyyy. 


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Bayi ini lahir dengan satu mata dan tanpa hidung

Subhanallah...segala yang berlaku adalah ketentuan dari Allah swt jua. Bayi ini dilahirkan cacat oleh seorang wanita Cameroon Afrika beberapa bulan yang lalu.  Cyclops atau cyclopia  adalah penyakit teraneh dan terseram didunia. Bayi yang dilahirkan dengan penyakit ini mempunya mata yang bercantum antara satu sama lain dan wajahnya terbentuk tidak teratur. Biasanya hidungnya terbentuk di atas mata atau belakang kepala dan tidak berfungsi dengan sebaiknya.  (bagi bayi di atas ia tidak mempunyai hidung langsung). Dinyatakan punca yang menyebabkan berlakunya kecacatan yang sedemikian rupa adalah kerana faktor gangguan genetik atau akibat racun/toksin yang berlebihan yang dikonsumi oleh ibu tanpa sengaja.





 untuk mengetahui kisah selanjutnya boleh baca sumber
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Guru Dera Murid Tadika Dipecat!

BEIJING – Seorang guru prasekolah di China dipecat selepas laman perkongsian foto di Internet menunjukkan dia mengangkat muridnya dengan memegang cuping telinga kanak-kanak malang itu.

Ibu bapa di wilayah Zhejiang di negara itu membuat aduan kepada jabatan pendidikan tempatan selepas imej tidak berperikemanusiaan itu dimuat naik dalam rangkaian laman sosial Weibo.

Foto itu menunjukkan Yan Yanhong, 20, tersenyum ketika dia mengangkat kanak-kanak yang menjerit kesakitan itu beberapa inci dari lantai di sebuah sekolah di bandar raya Wenling. Foto itu adalah satu daripada lebih 700 gambar yang dimuat naik Yanhong di Internet yang kelihatannya dirakam oleh guru lain.



Foto lain menunjukkan kanak-kanak dengan mulut mereka ditutup pita pelekat dan tangan mereka dilekatkan ke meja agar mereka duduk diam tidak bergerak. Satu lagi foto menunjukkan seorang kanak-kanak dicampak dalam tong sampah dengan belakang tubuhnya melengkung di tepi tong sampah.
Gambar terakhir menunjukkan kepala seorang kanak-k…

Saksikan Sultan kacak kesayangan rakyat menyembelih lembu qurban

eheee..... tajuk kelasss....
ampun tuanku..... 
jom la tengok-tengok gambar kat bawah....
mood raya lagi ni.... ohhh lupa SALAM AIDIL ADHA semua....














✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Wanita itu tidak sepatutnya menjadi guru. Dia bukan manusia, tetapi jembalang!

BEIJING: Seorang guru prasekolah didapati mendera muridnya dengan menampar serta menendang mereka berkali-kali. Perbuatan kejam itu terbongkar selepas aksi guru terbabit dirakam kamera litar tertutup (CCTV) yang dipasang di sebuah pusat pendidikan di Taiyuan, utara Shanxi.
Melalui rakaman video selama 30 minit itu, guru terbabit dilihat menampar empat muridnya lebih 120 kali apabila mereka gagal menjawab soalan diberi. Insiden itu disiasat selepas seorang daripada bapa murid terbabit - cuma dikenali sebagai Han kehairanan apabila muka anak perempuannya merah dan bengkak. Media semalam melaporkan, Han pergi bertemu pentadbiran prasekolah berkenaan dan menuntut untuk melihat rakaman CCTV di situ.
Menurut Han, melalui rakaman berkenaan, dia melihat anaknya serta tiga kanak-kanak lain menjadi mangsa dera seorang guru.
“Dalam tempoh setengah jam, guru wanita terbabit menampar anak saya 43 kali, selain menendangnya dua kali,” katanya. Mengenai tiga kanak-kanak lain, Han berkata, mereka masing-m…

Amy Search Umum Restoran Cheng Ho Dengan Rasminya Ditutup…Apa Kes?

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Eeiii.....Ngeri! Mekanik hancur dikisar turbin jet Boeing 737

Kejadian ini berlaku di El Paso International Airport, Texas. Continental Airlines Flight 1515 sedang disiapkan untuk berlepas ke Houston dan seorang mekanik ditugaskan untuk memeriksa bahagian enjin sebelah kanan. Namun, malang bagi mekanik tersebut apabila dia disedut kedalam enjin jet tersebut.
Lihat beberapa keping gambar ditempat kejadian tersebut. Sungguh mengerikan...











P/s: Sebab itulah 'budaya kerja selamat' perlu diterapkan ditempat kerja, silap sikit pasti nyawa akan ada yang hilang...

Sumber: http://www.duniarealiti.com/2012/10/mekanik-hancur-digilis-turbin-jet.




✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

Isu rogol : DAP tepuk meja pertahan "Tok Guru"

http://www.malaysiakini.com/news/212406


✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿