Adakah Anda Pengguna Bijak?

By
Advertisement


Jumaat lepas kawan saya buatkan kad ATM Maybank untuk mak dia. Mereka beri kad ini tanpa ada apa-apa penerangan. Sebaik saya menerimanya, saya tanya... berapa saya kena charge untuk visa? 

Jawapannya: murah sahaja.... rm8.00 setahun.

Saya kata... mak saya sudah berumur 72 tahun. Dia tidak menggunakannya. Mengapa tidak beritahu pengguna awal-awal?
 Jawapannya: hanya senyuman sahaja...Jika ada 100 ribu pengguna yang sekadar ambil card dan tidak mematikan khidmat visa atau master card tersebut, juga tidak pernah menggunakan servis itu... maybank akan membuat keuntungan sebanyak RM800 ribu setiap tahun. Itu jika 100 ribu.... jika 1 juta pengguna..????

Jikalau..., saudara pakai kad jenis ini dan tidak menggunakan servis visa atau master card pada kad ATM ini, sila pastikan untuk menamatkan/hentikan servis ini di Maybank berdekatan. Jika tidak... saudara/saudari sekalian akan dikenakan charges RM8.00 setiap tahun. - Sumber I luv Islam.✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.