Gempar!!! Bila si mati pulang hadiri pengebumian diri sendiri

By
Advertisement

Brasilia: Seorang lelaki yang bekerja sebagai pencuci kereta di timur laut Brazil menggemparkan keluarga dan orang ramai apabila muncul ketika majlis pengebumiannya.
Ia berpunca daripada kesilapan anggota keluarganya yang tersilap mengesahkan identiti Gilberto Araujo, 41, di sebuah rumah mayat, lapor media di sini, kelmarin.
Keluarga dan sahabat handai Araujo berhimpun dekat mayat seorang lelaki dikatakan Araujo di bandar Alagoinhas, negeri Bahia, apabila Araujo muncul.
Araujo berkata, dia menghadiri majlis ‘pengebumiannya’ itu selepas seorang rakan melihatnya dan memberitahu mengenai ‘kematiannya.’
“Saya cakap, hai semua, saya masih hidup,” kata Araujo kepada laman web berita akhbar O Globo.
Araujo sudah empat bulan tidak pulang ke kampungnya sehinggalah diberitahu mengenai perkara itu.
Lari lintang pukang
Ibunya, seorang pekedai, Maria Menezes, berkata ada beberapa orang yang hadir di pengebumian itu pengsan dan ada yang lari lintang pukang.
“Suasana memang agak mendebarkan. Saya gembira kerana ibu di mana pun akan rasa begitu apabila anaknya yang dilapor mati sebenarnya masih hidup,” katanya.
Araujo juga berkata, selepas dimaklumkan dia sudah mati oleh rakannya, dia cuba menghubungi seorang lagi sahabat di majlis pengebumian bahawa dia masih hidup.
Cubaan menipu
Bagaimanapun, katanya, panggilannya dianggap sebagai cubaan menipu dan memaksanya hadir di majlis pengebumian itu.
Mayat lelaki itu sudah dikenal pasti sebagai Genivaldo Silva Gama dan polis masih meneruskan siasatan.
Inspektor Roberto Lima berkata, kekeliruan mengenai kematian Araujo boleh diterima kerana kedua-duanya ada persamaan iras selain bekerja sebagai pencuci kereta. – Agensi

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.