Eeiii.....Ngeri! Mekanik hancur dikisar turbin jet Boeing 737

By
Advertisement

Kejadian ini berlaku di El Paso International Airport, Texas. Continental Airlines Flight 1515 sedang disiapkan untuk berlepas ke Houston dan seorang mekanik ditugaskan untuk memeriksa bahagian enjin sebelah kanan. Namun, malang bagi mekanik tersebut apabila dia disedut kedalam enjin jet tersebut.

Lihat beberapa keping gambar ditempat kejadian tersebut. Sungguh mengerikan...
P/s: Sebab itulah 'budaya kerja selamat' perlu diterapkan ditempat kerja, silap sikit pasti nyawa akan ada yang hilang...


Sumber: http://www.duniarealiti.com/2012/10/mekanik-hancur-digilis-turbin-jet.

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... ~*✿

1 comments:

Kumbang Jingga said...

takutnyaaa..ni lah kalau wat keje tak ikut prosedure

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.