Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

TESTIMONI ANGIN AHMAR / MASALAH SARAF

Assalam hari ni nak kongsi lagi testimoni vivix. Betul.. dulu saya pun tak kisah sangat dengan vivix tapi setelah melihat perubahan pada abah saya sendiri saya rasa bersyukur sangat sebab dia sembuh dari penyakit yg di deritainya. Tak jadi buat appoinment kat hospital Sg Buloh.  Hari Sabtu ketika pulang menjenguk dia bercerita abah dah dua hari makan daging ni... ooooo.... tak sakit ke bah kaki? tak!!! Alhamdulillah..... kan satu nikmat tu dapat makan makanan kegemaran kembali. Kalau sebelum ni makan sepotong daging pun  kaki abah berdenyut2 kesakitan  dan terpaksa pula ambil  pain killer. Hari Ahad, semalam pergi kenduri kahwin dan abah selera je makan daging lagi. Wahhh.... abah niii..... balas dendan nampak! Harap2 abah saya terus sihat. Umur pun dah 72 tahun. Rasa senang hati tinggalkan abah kat kampung.  Usah berkira dengan orang tua...insyaallah Allah akan gandakan rezeki kita.




✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

TUDUNG XL ~ SOFT AWNING

Material:
Awning: Corduroy
Body: High quality korean lycra
SOFT AWNING
Size: XL
RM 44 TIDAK TERMASUK POS
REMINDER: Sila basuh berasingan dari pakain lain
kerana warna awning mungkin luntur apabila dibasuh

Measurements:
Labuh depan: 22-23.5"
Labuh belakang: 31-33"
Lebar bawah: 38-40"
Saiz muka: 11-11.5"

Please expect some differences from the measurements given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings

SMS/WHATSAPP KOD TUDUNG KE 012 3117349 (utk pertanyaan stok dan booking)



TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE AYU

Assalamualaikum
Cuaca sejuk sekarang nih kan.... kata dorang salji bakal turun di Malaysia 2015. Benarkah? Kemudian dua hari lepas sibuk pula orang share konon-kononnya salji turun di Indonesia dan mengaitkannya dengan kesejukan yang di alami di Malaysia tapi bila di google tak jumpa pun berita salji turun di Indonesia.

Eh.... nak cerita pasal set kurus shaklee sebenarnya. Wanita dalam gambar di bawah ni Ayu... pengguna set set kurus shaklee yang dah berjaya turunkan berat badan beliau dari 73 kg ke 61 kg.
Korang kalau tak percaya boleh sms/ wassap ayu SID 1093011 SITI NORAYU MAT ALI

Siti Norayu - 019 7625193
(orang Kluang kalau nak order shaklee dan kek boleh la roger2 no di atas)
ayu ni ada kedai kek kat Kluang.... jadi tak heran la kalau dia chubby sikit, pengusaha kek katakan.... hehe tapi takkan nak chubby selamanya.. kan.. kan... jadi tak sia-sialah beliau mendaftar sebagai ahli shaklee dan jadi pengguna. Dalam masa 1 minggu turun 2 kg katanya.... wahhh jeles akak dikkk... oh ye... ayu …

Kejam! Mat Dog lelaki kanibal memakan daging Muslim

Dunia Tengah digemparkan dengan kejadian seorang lelaki muslim dibantai, dibunuh dan dimakan oleh seorang kanibal Afrika. Korban diseret dari dalam bas, dibantai dan ditusuk sebelum dibakar dan dimakan.
Daily Mail melaporkan pada Isnin (13/1/2014) bahwa selepas insiden pembantaian brutal terhadap Muslim tersebut, salah satu penyerang bernama Ouandja Magloire yang juga menyebut dirinya sebagai Mad Dog memegang kaki mangsa dan melahapnya. 

Dia mengumpulkan dan menghasut sekitar 20 pemuda Kristian yang kemudian memaksa pemandu bas  untuk berhenti dan menyeret Muslim malang tersebut keluar dari dalam bas. Tanpa rasa bersalah, ‘Mad Dog’ mengaku telah sengaja memakan daging seorang Muslim Tanpa memperlihatkan penyesalan, dia mengatakan kepada BBC, “Saya menuangkan bensin ke dia. Saya membakarnya. Saya memakan kakinya, sampai ke tulang putihnya.” Saksi  tidak berani turut campur selain merakam tindakan keji yang termasuk kanibalisme. Sebuah adegan video menunjukkan pipi Mad Dog menggembung saat dia…

SMBG REUNION

Siapa sangka setelah sekian lama meninggalkan alam persekolahan kami akhirnya bertemu kembali di sebuah majlis yang glam & glitz gitewww.... di Ndah Catering & Wedding Planner sebenarnya dorang ni dah beberapa kali berunion tetapi kali ini yang paling gah la kiranya sebab dah nak masuk 4 - series! huhuuu..... macam tua je.... macam makcik2 je... hahah
Lamanya tinggalkan alam persekolahan tapi bila sekali berjumpa rasa macam budak2 balik pun ada... riuh rendah bertanya khabar....  semua dah berjaya membina karier  Muka masing-masing tak banyak berubah masih boleh cam lagi  yang berubah cuma saiz je la.... dulu sekeping sekarang berkeping2 dan lagi dulu gelap sekarang cerah.... haha ada jugak yang tanya apsal ko putih sekarang? laaa....  tepek je bedak sejuk hari-hari kompom putih... hehe
layan gamba je la.... bukan senang nak masuk dalam blog cerita tentang tuan tanah nih... hehe














✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

Mengawal dan Merawat Kencing Manis Dengan Shaklee

Apa itu kencing manis?
Penyakit kencing manis adalah satu keadaan di mana terdapat kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah. Ini terjadi kerana badan kekurangan sesuatu hormon yang dipanggil insulin yang diperlukan untuk menukar gula kepada tenaga dalam badan kita. Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh organ bernama pankreas yang terletak dibawah perut. Badan kita mengeluarkan tenaga untuk menjalankan tugas harian daripada makanan. Dalam perut, makanan berkanji dan bergula yang dipanggil makanan karbohidrat ditukar kepada bahan gula yang dipanggil glukos dan masuk ke dalam saluran darah di mana ia akan digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga. Glukos adalah punca utama yang memberi tenaga. (BACA LAGI - KLIK)



Petanda awal seseorang menghidapi kecing manis atau diabetes: 

Cepat DahagaMudah LetihBerat Badan Turun Dengan MendadakKerap KecingCepat Kebas pada jari kaki atau jari tangan Suplemen Shaklee yang disyorkan bagi Pesakit Kencing Manis Vivix : merupakan suppl…

BUMI PUN ENGGAN MENERIMA ARIEL SHARON

Bumi pun enggan menerimanya...
Satu gempa bumi telah berlaku sehingga menggegarkan utara Israel ketika Sharon dikebumikan. 
TEL AVIV- Isnin lalu, ketika pembunuh masyarakat Islam Palestin, Ariel Sharon hendak dikebumikan, utara Israel telah mengalami gempa bumi berukuran 3.5 skala Richter Di saat para pemimpin dan orang-orang kenamaan antarabangsa sedang memberi penghormatan terakhir kepada salah seorang pengasas negara Yahudi itu, penduduk utara Galilee melaporkan kepada Ynetnews.com bahawa gegaran itu mulai dapat dirasai sekitar waktu tengah hari. Berita mengenai gempa bumi itu telah disahkan oleh Institut Geofizik Israel. Masya’Allah… apakah itu petanda bumi tidak menerima Ariel Sharon dan bayangkan azab yang menanti pemimpin Yahudi lakhnatullah berkenaan. ” SAYA bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan…” Itulah antara bar…

Salam Maulidur Rasul & Cerita Abah Saya

Salam Maulidur Rasul...
Pagi tadi pulang sekejap ke kampung ...... alhamdulillah rasa lapang sedikit hati saya melihat bengkak di kaki abah dah surut. Abah saya tu dah berumur 72 tahun ada darah tinggi dan juga gout yang sangat kronik. Selalu sangat dia sakit kaki jika tersalah makan.... dah la abah tu susah sangat nak pantang makan. Sesekali boleh la dia tahan tak makan .... tapi sampai bila nak tahan kan. Sejak mak dah takde abah kadang-kadang masak sendiri ikut selera dia.

Selalunya bila kaki sakit sebab gout menyerang abah akan minta ubat tahan sakit dari kakak ipar yang duduk sebelah rumah. Sebab abang pun ada penyakit yang sama juga jadi stok pain killer tu senantiasa ada kot. Sebab tu la saya ni pun ada jugak penyakit ni.... lagi dahsyattt....
Dorang tu sekurang-kurangnya dah berumur baru dapat.... saya ni tak berumur pun lagi... hihi...

Ok... sambung balik...
Sejak sembuh dari gout selepas mengambil suplement shaklee saya pun bagi juga abah makan apa yang saya makan. Saya bag…

BAHAYA KOLESTEROL TINGGI JADI PUNCA STROK!

Sejauh mana kolesterol yang tinggi boleh mendatangkan bahaya?

Paras kolesterol yang tinggi boleh menyebabkan:

✎Aterosklerosis - penyempitan arteries.

✎Risiko penyakit jantung koronari yang lebih tinggi - arteri tidak normal yang membekalkan darah dan oksigen ke hati.

✎Serangan jantung - berlaku apabila bekalan darah dan oksigen ke kawasan otot jantung tersumbat, biasanya disebabkan oleh pembekuan dalam arteri koronari. Ini menyebabkan otot jantung tidak berfungsi

✎Angina - sakit dada atau ketidakselesaan yang berlaku apabila otot jantung tidak mendapat cukup oksigen

✎Strok dan mini-stroke - berlaku apabila darah beku menyekat arteri atau vena, menyekat aliran oksigen ke kawasan otak. Juga boleh berlaku apabila salur darah pecah. Sel-sel otak mula mati.

Strok adalah punca kematian ketiga terbesr di Malaysia. Hanya penyakit jantung dan kanser mengatasinya. Ia dianggap sebab utama kehilangan upaya yang teruk, dan setiap tahun, dianggarkan 40,000 rakyat Malaysia mengalami strok. Sesiapa sahaja b…

Tudung chiffon free saiz

Material: Chiffon (2 Layers)

Design: 2 layers - top layer: printed chiffon, bottom layer: plain chiffon
Without awning

Measurements:
Labuh depan: 16-17"
Saiz muka: 11.5-12"
Labuh mungkin berbeza bergantung pada cara pemakaian

Please expect some differences from the measurements given
Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings