Konsert 'KL New Year Countdown 2014' anjuran (DBKL) yang sepatutnya di tamatkan jam 12 malam ini terpaksa dihentikan dek kerana 'kejayaan' peserta Turun masuk ke kawasan Padang Dataran Merdeka.

By
AdvertisementKUALA LUMPUR - Suasana awam hitam seolah-olah meresapi kawasan Dataran Merdeka malam ini, apabila kawasan tersebut dipenuhi oleh ribuan peserta Turun yang memakai pakaian serba hitam
Pakaian hitam (baju T) tersebut yang tertera perkataan Turun itu dipakai hampir majoriti peserta, menjadikan Dataran Merdeka seoalah-olah berada dalam zon 'kegelapan'.
Laungan reformasi, hidup rakyat serta turunkan kos hidup rakyat bergema hampir di keseluruhan kawasan Dataran Merdeka setakat ini.
Sementara,Konsert 'KL New Year Countdown 2014' anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang sepatutnya di tamatkan jam 12 malam ini terpaksa dihentikan dek kerana 'kejayaan' peserta Turun  masuk ke kawasan Padang Dataran Merdeka. 
Setakat ini, peserta telah 'berjaya' menguasai Dataran Merdeka, namu begitu suasana masih berada dalam keadaan terkawal. -sinarharian
oh! baguslah konsert tamat awal... bukan ada pekdah pun....  hehehe

lihat lagi gambar2 menarik

sumber✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

1 comments:

Abil Fikri Ahmad said...

Selamat Tahun Baru 2014

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.