MALAMPAU...NAJWA LATIF KENA RABA SEMASA PERHIMPUNAN TURUN?

By
AdvertisementARTIS remaja, Najwa Latif kesal dengan sikap pihak tidak bertanggungjawab dalam isu tweet yang dikatakan dibuat olehnya bahawa berlaku kejadian beberapa wanita diraba semasa perhimpunan TURUN di Dataran Merdeka,  semalam.
Malam tadi, Najwa membuat persembahan sempena konsert Ambang 2014 anjuran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di Dataran Merdeka.
Beliau berkata tweet berkenaan bukan dibuat olehnya dan ia adalah tweet yang telah diubahsuai.
“Selepas timbul kisah tweet itu, saya ada terima beberapa mention yang ditujukan kepada saya yang agak kasar, saya tahu siapa yang memulakannya saya harap ia akan berakhir dengan baik,” katanya ketika dihubungi Mynewshub.my hari ini.
Menurut Najwa, ketika kejadian para peserta perhimpunan naik ke atas pentas utama berlaku beliau sudah bergerak keluar dari Dataran Merdeka bersama Pengurusnya, Azahari Jaafar dan kakaknya balik ke rumah.
Mengulas mengenai perhimpunan itu, Najwa berkata ketika menyanyikan lagu Sahabat di atas pentas beliau tidak nampak kekecohan berlaku sebaliknya memberikan fokus kepada penonton di hadapannya sahaja.
“Ketika saya membuat persembahan saya tidak menerima apa-apa ejekan seperti ‘booo’ atau sebagainya sebaliknya penonton di hadapan saya tetap bernyanyi bersama dan bertepuk tangan saat saya mengalunkan lagu Sahabat.
“Persembahan saya bermula pukul 11.15 dan berakhir pada pukul 11.20 malam, selepas itu pengurus saya dan kakak saya terus pergi ke kereta dan bergerak keluar dari Dataran Merdeka,” katanya.
Ketika ditanya adakah beliau tahu akan berlakunya satu perhimpunan haram di Dataran Merdeka, Najwa berkata pengurusnya ada memaklumkan hal berkenaan tetapi demi orang ramai yang hadir untuk menyambut tahun baru, Najwa teruskan menjalankan tugasnya bernyanyi pada malam itu.
Tambahnya, setakat ini beliau tidak merancang untuk mengambil apa-apa tindakan  terhadap individu yang memalsukan tweet beliau hanya berharap ia tidak akan diperbesar-besarkan lagi. – MYNEWSHUB.MY
Semalam admin PDRM dah mohon maaf pasal penyebaran gambar palsu kononnya ada yang cedera semasa perhimpunan TURUN....sekarang ni Najwa Latif pula nafikan dia kena raba. Alhamdulillah harap2 pihak yang suka sangat buat fitnah meloya ni sedarlah dan insaflah. Tak nak ikut orang bantah kenaikan kos2 tak pe tapi jangan perlecehkan usaha orang lain. 

✿*~ Ingin Daftar Ahli Shaklee? SMS @ Whatsapp 012 3117349 ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.