Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

KISAH BENAR GADIS DIROMPAK DIPUKUL DAN HAMPIR DIROGOL DI STESYEN KOMUTER NS

Assalamualaikum dan hi semua. Ketika saya menaip kisah ini, tangan masih menggigil, fikiran masih terbayang-bayang apa yang terjadi malam itu. Saya ingin berkongsi pengalaman tragik, kisah balik kerja yang selalunya gembira bertukar menjadi pengalaman ngeri yang pasti tidak dapat dilupakan sampai bila-bila. Pada malam Jumaat 18/12/2014 sekitar jam 9.45pm, saya telah dirompak, dicederakan, dan hampir dirogol di dalam kereta sendiri di kawasan parking stesen KTM Batang Benar, Nilai. Ye ini kisah benar, di laluan seharian saya pergi balik kerja, siapa sangka ada mata yang memerhati. Siapa yang biasa naik komuter di stesen KTM Batang Benar akan tahu betapa sunyinya kawasan tersebut especially pada waktu malam, dan kalau dapat parking dekat belakang memang akan tahu betapa jauhnya kawasan parking tu macam dekat hujung dunia. Even setiap pagi datang seawal pukul 7 lebih macam tu, parking bahagian depan memang dah sentiasa penuh jadinya setiap hari memang akan dapat parking yang nun jauh ke…

Mesti Baca dan Share: Kalam | Tarbiyyah Penjara bagi seorang Ulama

Salah seorang ulama besar di Mesir Dr Solah Sultan telah dipenjarakan di Mesir/ sejak rampasan kuasa oleh tentera di sana pada tahun 2013. Baru-baru ini beliau ada menulis sebuah surat berkenaan pengalaman beliau di dalam penjara:

Allah SWT telah memberi hidayah kepada ku serta aku berasa gembira dengannya hingga akhirnya aku dikurniakan nikmat-nikmat berikut disini (penjara):

1-Aku telah khatam Al-Quran lebih daripada seratus kali di dalam bacaan Solat, bacaan yang banyak mempengaruhi akal aku, memandu hari aku serta merubah tindakan aku.

2- Aku telah mendapat ijazah dalam periawayatan Hadis Bukhari, ini adalah cita-cita aku sejak sekian lama.

3- Aku telah membaca ratusan kitab berkenaan tafsir, fiqh, usul fiqh, bahasa dll yang mana bacaan tersebut kebiasaannya aku memerlukan tempoh 5 tahun untuk baca.

4- Aku telah menulis buku berkenaan manhaj alquran dan tafsir, iman dan akhlak, fiqh dan fatwa serta 50 kisah daie qudwah di seluruh dunia.

5- Aku telah mengenali perlbagai kelompok pemuda y…

KALAKATAR & KACANG POOL DI MAHA 2014

Akhirnyaaaaa......dapat juga merasa bagaimana rasanya kuih kalakatar. Semangat ai nak pergi MAHA 2014 sebab ada ternampak seseorang post  kat fb ada gerai jual kuih ni kat sana. Alhamdulillah..... pergi pagi dapat park kereta kat atas sekali dekat dewan makan. Masuk pintu je dah jumpa. Kalakatar ni kuih tradisional orang banjar (kulaan nireng jangan tak  kuriheng). Rasanya seperti kuih bingka. Oooooh...... macam ni je kuihnya ye.... Nama lain bagi kalakatar bingka nyiur anum.... nyiur anum tu kelapa muda.
Masa nak balik singgah makan lagi..... pusing2 tengok juadah apa yang belum pernah makan. Jumpa gerai jual kacang pool. Tengok ramai yang beli ...ai pun beli jugak la... tak pernah rasa la katakan. Lagi pun tengok roti bakar dengan telur tak berapa masak tu macam mengancam je. Rasanya...... hurmmmm..... tak tau nak cakap sedap ke apa ye. Roti dan telur tu sedap....kuah kacang tu yang tak biasa ... mungkin sebab first time..... jadi sesiapa yang belum pernah rasa  dua jenis makanan d…

Tudung Denim Chiffon Adriana M

HARGA RM 55 TIDAK TERMASUK POS.  (POS RM 6 SEMENANJUNG DAN RM 9 SABAH/SARAWAK) WHATSAPP /SMS -> NAMA - ALAMAT - NO HP- KOD TUDUNG KE 012 311 7349 HARD awning
Material:
Body: Denim + Chiffon
Awning: Denim
Size: M Design for body: 1. Denim
2. Printed chiffon (top layer)
3. Denim with printed chiffon border (bottom layer) Measurements:
Labuh depan: 16-17.5"
Labuh belakang: 25-27"
Lebar bawah: 33-35"
Saiz muka: 10.5-11.5" Please expect some differences from the measurements given Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings

JUBAH SWEETMUSLIMAH

Assalamualaikum... adik dan kakak manis... jemput cuci mata dan shopping di sweetmuslimah.com....  hanya klik mana2 gambar di bawah ye.














SHOCKING VIDEO - LIHAT DAN TONTON SENDIRI

Salam Jumaat yang barakoh. Sekadar perkongsian.... jom rawat diri dengan ayat-ayat Alquran. Baca pada komen2 di fb ada yang muntah bila mendengar ayat-ayat ini walau hanya menonton video ini. 
Dipenghujung video ada ditunjukkan bagaimana mengunci jin dan menyiksanya. 
Betapa lemahnya jiwa anak Adam hingga syaiton bisa duduk bertahta di dalamnya. 
Teringat dulu ketika di pusat rawatan Ustaz Ismail Kamus di Gombak.... beginilah keadaan sesetengah pesakit bila di bacakan ayat-ayat Ruqyah. Ada yang muntah berterusan ada yang menjerit kerasukan. Allah... Allah.... 

Semoga Allah melindungi kita...aamiin.

Minyak Ikan Terbaik Tentulah Omega Guard!

Assalamualaikum.... promo Omega Guard datang lagi alhamdulillah 3x dibawah disertakan lagi testimoni pengguna  rupanya ramai yang sembuh athma dengan pengambilan omega. Yeppp.... anak saya pun dah jarang athma sejak amalkan chew c shaklee.... nak suruh telan omega memang dia tak mau...  jom baca testimoni mereka




Kelebihan Omega Guard Yang perlu anda ketahui selain menurunkan kolesterol sebenarnya ia juga merawat penyakit gout. Omega juga boleh kempiskan perut !!!!

Promosi beli 6 free 1 adalah sepanjang bulan november ni... jadi jangan lepaskan peluang Hubungi saya 012 3117347 untuk pertanyaan dan pembelian.
HARGA RM 136 = 90 CAPS

#DRUG-FREE - SEJAUH MANA SHAKLEE BERKESAN MENYEMBUHKAN PENYAKIT

DRUG-FREE LIVING 
Hasil dari perkongsian group shaklee yang saya sertai..... ramai rupanya yang berjaya menghentikan pengambilan ubat-ubatan (drug-based) sejak mengamalkan shaklee.
Macam saya .... tak pernah ambil ubat kolesterol statin (lovastatin) walaupun tinggi pernah jejak angka 13.  Saya kawal dengan supplemnent walaupun belum kenal shaklee. Dah kenal shaklee lagi rasa bersyukur sebab memang nampak kesan perubahan pada kesihatan saya. Gout berkurang dan semakin hilang.... kadang2 je ada kalau makan seafood berlebih-lebih... hehe. Tapi saya tak pernah lagi sampai kena telan ponstan. Jom baca testimoni sahabat-sahabat dari geng shaklee iReach.... semoga memberi panduan kepada anda yang membaca entri ini untuk memilih supplement yang sesuai dengan anda.









Ohsem! Kad Undangan Perkahwinan Yang Buat Orang Tersengih

Kreatif pasangan pengantin ni kan....  mesti sesiapa yang dapat akan tergelak ...tersengeh semasa membacanya. Mungkin terinspirasi dari kertas soalan UPSR yang bocor hari tu maka kad undang perkahwinan ala-ala kertas soalan peperiksaan ini terhasil. Tahniah bakal pengantin ..... semoga kekal bahagia ke anak cucu.



sumber

SHAWL BUTTERFLY 2 LAYER BERCORAK & PLAIN

Shawl Butterfly 2 Layer (Bercorak)
RM 65 TIDAK TERMASUK POS
Material:
Body: Chiffon georgette
Awning: Cotton

Instant shawl with soft awning

Measurements:
Labuh depan: 19-21"
Labuh mungkin berbeza bergantung pada cara pemakaian

Please expect some differences from the measurements given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings