Google+ Followers

Search This Blog

Loading...

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

PROMOSI NOVEMBER KLIK GAMBAR

Friday, 14 November 2014

JUBAH SWEETMUSLIMAH


Assalamualaikum... adik dan kakak manis...
jemput cuci mata dan shopping di sweetmuslimah.com....  hanya klik mana2 gambar di bawah ye.




Baju Muslimah


Baju Muslimah



Koleksi Jubah Cotton



Friday, 7 November 2014

SHOCKING VIDEO - LIHAT DAN TONTON SENDIRI





Salam Jumaat yang barakoh. Sekadar perkongsian.... jom rawat diri dengan ayat-ayat Alquran. Baca pada komen2 di fb ada yang muntah bila mendengar ayat-ayat ini walau hanya menonton video ini. 
Dipenghujung video ada ditunjukkan bagaimana mengunci jin dan menyiksanya. 
Betapa lemahnya jiwa anak Adam hingga syaiton bisa duduk bertahta di dalamnya. 
Teringat dulu ketika di pusat rawatan Ustaz Ismail Kamus di Gombak.... beginilah keadaan sesetengah pesakit bila di bacakan ayat-ayat Ruqyah. Ada yang muntah berterusan ada yang menjerit kerasukan. Allah... Allah.... 

Semoga Allah melindungi kita...aamiin.

Wednesday, 5 November 2014

Minyak Ikan Terbaik Tentulah Omega Guard!

Assalamualaikum....
promo Omega Guard datang lagi
alhamdulillah 3x
dibawah disertakan lagi testimoni pengguna 
rupanya ramai yang sembuh athma dengan pengambilan omega.
Yeppp.... anak saya pun dah jarang athma sejak amalkan chew c shaklee.... nak suruh telan omega memang dia tak mau... 
jom baca testimoni mereka





Kelebihan Omega Guard Yang perlu anda ketahui selain menurunkan kolesterol sebenarnya ia juga merawat penyakit gout.
Omega juga boleh kempiskan perut !!!!


Promosi beli 6 free 1 adalah sepanjang bulan november ni... jadi jangan lepaskan peluang
Hubungi saya 012 3117347 untuk pertanyaan dan pembelian.

HARGA RM 136 = 90 CAPS


Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

Daripada Mu'awiyah r.a.,katanya: Rasulullah SAW bersabda: "Sesiapa yang dikehendaki oleh Allah untuk memperoleh kebaikan, maka Allah membuat ia menjadi pandai dalam hal keagamaan." (Hadis Riwayat Muttafaq 'alaih)
~Wahai orang-orang yang beriman, hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang-orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran; dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa jua) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada taqwa. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan… (Al-Maaidah 5:8)
''Aku Mencintai Orang Yang Soleh, Walaupun Aku Bukan Daripada Kalangan Mereka, Aku Membenci Orang Yang Melakukan Maksiat, Sekalipun Aku Pernah Melakukannya.''

(Imam As Syafie)
”... maka bertawakal lah kepada ALLAH, sesungguhnya ALLAH mengasihi orang yang bertawakal kepadaNya. Jika ALLAH menolong kamu, maka tiada seseorang pun yang boleh menghalang kamu, dan jika ia mengecewakan kamu, maka siapakah yang dapat menolong kamu sesudah ALLAH (menetapkan demikian) ? dan ingatlah kepada ALLAH jualah hendaknya orang yang beriman itu berserah diri...” (Ali Imran : 159-160)
"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan" (Imam Hasan Al-Basri)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..

tanpa mereka siapalah saya....:))

dr 11 /03/2011