Tudung Soft Awning Anaqah

By // 2 comments:

Rm40 (tidak termasuk pos)

Sila sms/ whatsapp ke 012 311 7349
Kod tudung
Nama
Alamat
No hp

Tudung Denim Lycra Anaqah M

Material: Soft denim & Lycra
SOFT AWNING
Size: M

Measurements:
Labuh depan: 17.5-18.5"
Labuh belakang: 25-26"
Lebar bawah: 33-34"
Saiz muka: 10.5-11" (stretchable)

Please expect some differences from the measurements given

Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings

Tudung Lycra Chiffon Naurah L Rm 60

By // 1 comment:
Tudung Lycra Chiffon Naurah L
Rm 60 tidak termasuk pos

REMINDER: Sila basuh berasingan dari pakain lain
kerana warna awning corduroy mungkin luntur apabila dibasuh.
PRODUCT DESCRIPTIONS:
HARD awning
Material:
Body + Piping: Lycra + Chiffon
Awning: Corduroy
Size: L
Design for body:
1. Plain Lycra
2. Printed & plain chiffon (top & middle layer)
3. Plain Lycra with chiffon piping (bottom layer)
Measurements:
Labuh depan: 19-19.5"
Labuh belakang: 27-29"
Lebar bawah: 35-36"
Saiz muka: 11-12"
Please expect some differences from the measurements given
Actual colour may vary from photo due to lighting & screen settings








SMS/WHATSAPP KOD TUDUNG , NAMA , ALAMAT DAN NO HP KE 012 3117349

Pengidap PCOS Masih Ada Harapan Untuk Hamil (TESTIMONI)

By // 3 comments:
Assalamualaikum .... hari ini dapat pertanyaan dari seorang pengidap PCOS yang ingin mencuba gla. 
Entri  kali ini agak panjang ....harap anda dapat bersabar membacanya.
Saya kongsikan dari group whatsapp ireach yg saya sertai. Memang terbaik group nih :)

* SOALAN DARI SEORANG CUSTOMER YG ADA MASALAH  PCOS
* KELAS BIMBINGAN SENTIASA ADA UTK YANG RAJIN DAN BERMINAT
* VITA E MEMANG TERBAIKKK UTK KULIT

* SALAH SEORANG AHLI IREACH BERKONGSI TESTIMONI
* KITA IKHTIAR YANG MEMBERI REZEKI ALLAH...ALHAMDULILLAH


*YESSS!!!
SET HAMIL SHAKLEE TERBAIK!
TAK NAK KE JOIN GROUP KAMI? JIKA BERMINAT WHATSAPP SAYA 012 3117349. TAK KIRA SAMADA ANDA HANYA UNTUK MAKAN SENDIRI SAHAJA ATAU UNTUK BISNES MEMANG TAK RUGI ANDA SERTAINYA,

Ada lagi testimoni TERMENGANDUNG .... sila klik SINI deh....

RM 91.25
60 caps
sms/whatsapp 012 3117349 

Apakah PCOS

PCOS bermaksud Polycistic Ovarian Syndrom.

PCOS (Sindrom Ovari Berpolisistik) merupakan salah satu masalah kesihatan wanita. Ia turut dikenali sebagai Stein-Leventhal Syndrome. 

Setiap wanita dilahirkan dengan mempunyai sepasang ovari yang bertindak sebagai organ pembiakan utama. Fungsinya ialah mengeluarkan sel telur (ovum) pada pertengahan bulan kitaran (waktu subur). Pada masa yang sama, ia turut menghasilkan hormon-hormon tertentu seperti estrogen dan progesteron


PCOS merupakan suatu keadaan di mana ovari membengkak disebabkan oleh ovum terperangkap di dalamnya dan tidak berkemampuan untuk menetas pada waktu subur. Apabila keadaan seperti ini berlaku, lama-kelamaan ovari akan membengkak dan akhirnya menimbulkan pelbagai jenis masalah kesihatan.

sumber pama.karangkraf.com  

Saya selalu menerima sms dan email berkenaan dengan PCOS ni. Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada mereka boleh mengandung atau tidak. Memang PCOS menyebabkan wanita sukar untuk hamil. Tapi jangan risau! Pengidap PCOS masih ada harapan untuk hamil.


GLA Complex shaklee vitamin untuk wanita mengidap PCOS


Sebelum itu mari kita baca beberapa fakta mengenai PCOS

  • Polycystic ovarian disease atau PCOS adalah satu keadaan penyakit system reproduksi dimana berlaku ketidakseimbangan hormon dalam badan yang memberi kesan terhadap kitaran haid dan ovulasi. .
  • Dikatakan 6-10% wanita mengalami PCOS. 
  • Kajian menunjukkan 90% wanita yang mengalami haid tidak teratur mengalami PCOS dan 30% yang tidak mengalami haid langsung didapati mengidap PCOS. 
  • Punca PCOS masih belum diketahui sepenuhnya dan penyelidikan sedang dijalankan untuk mengetahui sebab ia terjadi. 
  • Antara tanda utama PCOS termasuklah tiada ovulasi, ovari yang bengkak yang mengandungi cyst-cyst kecil didalamnya dan berat badan yang berlebihan. 
  • PCOS terjadi kebanyakkan pada wanita pada usia 20-30 tidak mengira kaum dan budaya. Ia juga kerap terjadi dikalangan sanak saudara tetapi bukan penyakit keturunan.
  • Ramai wanita mengalami gejala atau simtom yang berbeza diantara satu sama lain yang kadang-kadang membuatkan diagnos secara klinikal menjadi sukar untuk dibuat.
  • Ada juga yang mempunyai simtom yang terlalu ringan seperti jerawat kecil ada juga yang mempunyai simtom yang lebih teruk seperti tumbuh bulu berlebihan pada muka dan keguguran rambut.

Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? 

Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
Rawatan untuk PCOS:
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Pengidap PCOS masih ada harapan untuk hamil. Pengidap PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil hormon seperti GLA Complex Shaklee  dan set kesuburan wanita.

SEKIAN...... BERIKHTIARLAH SELAGI DAYA.

Rupa Perempuan Melayu Dimata Lelaki Korea..Betul ke?

By // 2 comments:


Assalamualaikum....lamanya tak mengupdate blog. Kepada yang bertanya stok inai minta maaf...inai takde buat masa ni. Yang bertanya tudung pun belum ada lagi yg cun.... sabar naaaa. Nanti dah ada stok lawa ai upload. 

Tadi layan fb terjumpa la gambar kat atas tu... kakakaka
Harap gadis2 melayu yang minat sangat dengan mamat korea sedarlah diri tu sapa.....
Janganlah gadaikan maruah diri ... tak berbalai betul kena peluk cium di atas pentas sebegitu rupa. 
Pasni bersiap sedialah pula dengan hukuman yang tidak seberapa ni.


PETALING JAYA: Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) membuka kertas siasatan berhubung aksi sumbang yang berlaku pada konsert kumpulan pop korea (K-Pop), B1A4 di Kuala Lumpur, Sabtu lalu.

Pengarahnya, Paimuzi Yahya berkata, pihaknya kesal terhadap perbuatan peluk dan cium antara ahli kumpulan K-Pop berkenaan dengan beberapa peminat wanita beragama Islam yang bertudung.

Katanya, perlakuan beberapa peminat itu dilihat melampaui batas dan bertentangan dengan ajaran Islam serta mengganggu sensitiviti umat Islam di negara ini.

"Sehubungan itu, bahagian penguatkuasaan Jawi telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 29 Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1977 (Akta 599) Perbuatan Tidak Sopan Di Tempat Awam.

"Mereka yang terlibat diminta tampil bagi membantu siasatan," katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Aksi pelukan dan ciuman antara ahli kumpulan K-Pop tersebut bersama tiga peminatnya yang bertudung ketika berada di atas pentas konsert mencetuskan kontroversi sehingga menjadi viral dan hangat diperkatakan di laman sosial.

Paimuzi berkata, akta itu memperuntukkan individu yang bertindak atau berkelakuan tidak sopan yang bertentangan dengan hukum syarak di mana-mana tempat awam adalah suatu kesalahan.

"Jika disabitkan boleh didenda tidak melebihi RM1,000 atau penjara tidak melebihi enam bulan atau kedua-duanya," katanya.

Beliau menambah, Jawi akan melakukan siasatan lanjut sekiranya terdapat bukti-bukti dan keterangan yang mencukupi

MENYAYAT HATI DETIK CEMAS MANGSA BANJIR YG LEMAS

By // 2 comments:
Innalillahiwainnailaihirojiun.... sedihnya hati ini.  Ya Allah berilah pertolongan kepada kami hambamu yang lemah ini.

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

HARGA VITAMIN SHAKLEE. SILA SMS UNTUK HARGA JIMAT!

HARGA VITAMIN SHAKLEE.  SILA SMS UNTUK HARGA JIMAT!
HARGA BAGI SABAH&SARAWAK ADALAH MENGIKUT HARGA WM.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.