Senarai nama polis terbunuh di Semporna Sabah

By
Advertisement
Alfatihah buat wira-wira negara..... semoga kalian ditempatkan bersama para syuhada.


Mohd Azrul Tukiran telah disahkan terkorban di Semporna Sabah - sumber


Berikut adalah senarai nama polis yang terbunuh di Semporna Sabah pada 2 Mac 2013. Kematian berpunca daripada insiden tembak menembak antara pihak berkuasa dan penceroboh Sulu. Dilaporkan, enam anggota terbunuh di Semporna dan enam penceroboh juga mati dalam pertempuran tersebut.

ibrahim

FOTO: Saudara mara, rakan-rakan dan jiran Allahyarham Supritendan Ibrahim Lebar mengadakan kenduri tahlil arwah yang terbunuh dalam serangan penceroboh di Semporna, Sabah di kediamannya, di Subang Jaya

Senarai Nama Polis Terbunuh Di Semporna
  1. Supritendan Ibrahim Lebar (Cawangan Khas E1, Bukit Aman)
  2. ASP Michael, (KCKD Semporna)
  3. Sarjan Aziz, (PGA Btn 14 Semporna)
  4. Koperal Azrul, (PGA Btn 14 Semporna)
  5. Sarjan Baharin, (Cawangan Khas E1, IPK Sabah)
  6. Koperal Salam, (Cawangan Khas, IPD Tawau)
sumber✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

3 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga roh mereka di cucuri rahmat Ilahi... Al Fatihah

Amirul Ramli said...

Dah 6 orang dah.... semakin serius. harap pencerobohan ni ditentang dgn sekeras-kerasnya.

Zana Adieyza said...

semoga arwah di tempatkan bersama golongan yg beriman.. Al-Fatihah..

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.