Kepala Pasangan Suami Isteri Ditemui Dalam Peti Sejuk - Anak dan rakan di didakwa

By
Advertisement

Hong Kong: Polis semalam mendakwa dua lelaki berhubung dengan pembunuhan sepasang suami isteri tua yang kepala mereka ditemui dalam peti sejuk.
Dalam pada itu usaha mencari baki mayat kedua-dua mangsa masih diteruskan.
Anak pasangan berkenaan berusia 29 tahun dan seorang lelaki berumur 35 tahun yang dipercayai rakannya, berdepan dengan tuduhan membunuh, kata seorang jurucakap polis.
Kedua-dua suspek dihadapkan ke mahkamah semalam. Mereka akan ditahan sehingga dihadapkan ke mahkamah sekali lagi pada 13 Mei depan.

Televisyen tempatan menunjukkan seorang suspek dengan wajahnya dilindungi sarung hitam.

“Kami masih meneruskan siasatan berhubung motif pembunuhan,” kata jurucakap itu.
Dia juga mengakui pihaknya masih belum menemui baki mayat pasangan suami isteri itu.

Kepala mereka dilapor ditemui dalam peti sejuk di apartmen mereka di pinggir Hong Kong Jumaat lalu sementara sebahagian kaki dan tangan dijumpai di beberapa kawasan sekitar kediaman mereka.
Usaha polis untuk mencari baki mayat mereka di laut berhampiran apartmen berkenaan gagal.

Jurucakap polis itu memberitahu, pasangan berkenaan dilapor hilang oleh anak sulung mereka pada 9 Mac lalu.

Suspek, anak kedua pasangan itu memberitahu polis, ibu bapanya berada di tanah besar China kerana melancong.

Bagaimanapun, polis mengesyaki dia berbohong selepas gagal mengesan rekod yang menunjukkan pasangan itu meninggalkan Hong Kong. - AFP
✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.