Allahu akbar - Saksikan Gambar2 Sultan Kelantan Hadiri Majlis Tahlil Arwah Allahyarham Koperal Ahmad Hurairah

By
Advertisement

PASIR MAS:KDYMM Sultan Muhammad V telah berangkat menghadiri Majlis Tahlil Arwah Pahlawan negara,Allahyarham Koperal Ahmad Hurairah Bin Ismail di Kg. Bayu Lalang dalam Dun Meranti,Pasir Mas.Tuanku menegur media massa yang tidak melaporkan berita yang betul kepada rakyat serta banyak yang tidak di dedahkan,tegur Tuanku lagi TV3 juga banyak melaporkan berita yang tidak tepat dan telus kepada rakyat mengenai isu Lahad Datu.Turut hadir pada majlis tahlil semalam,YB. Dato' Nassruddin Daud Speaker Undangan Negeri Kelantan,Dato ' Sri Mustapha Mohamed Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Malaysia, Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman serta beberapa pembesar negeri yang lain.
sumber: FB Unit Komunikasi MB Kelantan✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.