Mangsa kekejaman Asad laknatullah - kasihan Syria

By
Advertisement

Poor Syria.http://www.liveleak.com/view?i=71a_1330781503

Isu yang berlaku di Syria perlu dilihat dalam dua dimensi. Dimensi yang pertama ialah isu kemanusiaan yang menunjukkan kepada kita kezaliman yang telah dilakukan oleh rejim Basyar mengatasi batas-batas kemanusiaan.

Satu dimensi lagi yang sering dilupakan apabila melihat isu Syria ialah pakatan Syiah untuk menghapuskan Sunni di Syria. Jika kita menyelak sejarah Syria yang begitu berliku, pemerintah Syria yang merupakan Syiah sudah lama menjadikan Sunni yang merupakan majoriti sebagai anak tiri di negara mereka sendiri.

Dan apabila berlakunya kebangkitan rakyat di Syria, lihat sahaja kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan oleh 'ulama-ulama' Syiah di negara Iran dan sebagainya yang mengatakan bahawa 'jihad' bagi Syiah di negara lain untuk mempertahankan Basyar yang juga Syiah.

Lihat antara kenyataan mereka yang telah kami dedahkan sebelum ini :

1) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=334726056568571&set=a.308919245815919.66818.308664102508100&type=3

2) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=326078957433281&set=a.308919245815919.66818.308664102508100&type=3

Moga kita tidak terpedaya dengan taqiyyah Syiah yang mula kepanasan apabila rahsia mereka mula Allah bongkarkan dalam isu yang berlaku di Syria.

Moga Allah merahmati kita semua.


✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ~*✿

1 comments:

Hati Muda said...

1000% punya haramjadah.. sialllllll. semoga kematiannya lebih hina dpd yang pernah dilakukannya

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.