Penemuan cendawan yang menggemparkan di China - jom lihat!

By
Advertisement


China – Akibat terlampau ghairah kerana menyangka mendapat berita ekslusif, seorang wartawan muda dari China mendapat malu besar dan menjadi bahan ketawa selepas menyangka alat mainan seks yang ditemui sekumpulan penduduk kampung sebagai cendawan.

Peristiwa berkenaan berlaku selepas stesyen televisyen Xi’an mendapat panggilan daripada penduduk di kampung Liucunbu mengenai penemuan benda tersebut ketika mereka sedang menggali perigi.

Xi’an kemudiannya menghantar wartawan Yunfeng Ye ke tempat lokasi.

Setibanya di perkampungan itu, dia kemudiannya membuat ulasan panjang lebar mengenai penemuan `cendawanan’ berkenaan termasuk bentuknya.

“Kira boleh melihat ia menyerupai mulut, manakala di bahagian sebelah lagi ada lubang yang menghubungkan antara satu sama lain. Ia amat lembut seolah-olah seperti daging,’’ lapornya dalam laporan berita di televisyen berkenaan.

Yunfeng turut mendakwa ia merupakan cendawan yang digunakan untuk perubatan iaitu `taisui’ yang memerlukan keadaan tertentu untuk menanamnya.

Bagaimanapun, selepas laporan berkenaan disiarkan, stesen televisyen itu menjadi bahan ketawa apabila orang ramai tampil memberikan penjelasan bahawa `cendawan’ itu sebenarnya adalah alat seks untuk lelaki.

Yunfeng teruk dibelasah selepas kejadian itu. Ramai yang menyifatkannya sebagai tidak cerdik.

“Mereka tidak dapat membuat perbandingan antara silikon dan tanaman organik’.

“Ia langsung tidak nampak seperti cendawan. Mereka ini tidak buat penyelidikan dulu ke sebelum menyiarkan laporan seperti ini,’’ itu antara kecaman yang diterimanya dalam laman web.

Sehari selepas program itu diterbitkan, stesen televisyen berkenaan telah menyiarkan permohonan maaf menerusi laman web Sina Weibo.

“Program kami malam tadi telah menjadi bahan ketawa,’’ kata kenyataan itu yang turut melahirkan kekesalan di atas laporan yang salah itu.✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ~*✿

1 comments:

RULZA said...

mungkin juga mereka terlalu naif...saya pun tak pernah jumpa..kiki

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.