Gambar Sultan Kesayangan Ambo - Jom Lihat

By
Advertisement
Siapakah Sultan Kelantan?
Seorang insan yang baik akhlaknya dan pemimpin yang berjiwa rakyat..tidak lupa untuk melihat rakyat mencari makan dan hidup samada dibandar atau di kampung halaman..
Photo: TIADA YANG TINGGI ATAU RENDAH ANTARA DUA DARJAT
Photo: SAYANGI HAMBA RAKYATPhoto: SERBA BOLEH TUANKU..ALLAHHUAKBAR..ALLAHHUAKBAR..ALLAHHUAKBAR

Photo: Santuni yang tua sebagai ayahnda penasehat
malah, sultan kelantan jugalah yang menukarkan perkataan “DAULAT TUANKU” kepada ” ALLAHUAKBAR”..alhamdulilllah, hasil didikan dan kefahaman Islam..sultan kelantan cuba menerapkan nilai Islam dengan menyeluruh dalam memerintah kelantan
SEBELUM TUKAR
SELEPAS TUKAR
Kalau diperhatikan..sultan kelantan telah menukarkan ayat “KESETIAAN DIJUNJUNG, RAJA DISANJUNG, RAKYAT DIPAYUNG” kepada  ISLAM DIJUNJUNG, RAJA DISANJUNG, RAKYAT DIPAYUNG”..

di bawah ni gambar  Sultan Kelantan dan Sultan negeri yang satu lagi tu.... (sama kacak...heee) tapi..... tapiiiiii


Photo: BIARLAH NILAIAN DARI LUBUK HATI NURANI ANDA..JALAN PULANG
http://jalanpulang1978.blogspot.com/

All posted by
Photo

Photo: ULAR MENYUSUR AKAR TAK KAN HILANG BISANYA
Photo: DIANTARA RAJA RAJA

Photo: ANTARA SENYUMAN DUA BANGSAWAN

sumber gambar dari fb

✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.