Lelaki koma di UK menangis setelah mendengar suara kekasih dr Indonesia

By
Advertisement

vavavava....inilah yang dikatakan hebatnya kuasa cinta...... dan hebatnya kuasa Pencipta.


Mathew Taylor 31, yang koma selama 10 bulan  menangis sebaik sahaja mendengar suara tunangnya Nurul Handayani  27, yang menelefon dari Indonesia.

Anda Nurul

Mathew sebelum ini seorang guru bahasa Inggeris di Indonesia. Beliau dikatakan mengalami kecederaan kepala yang serius dalam kemalangan motosikal di Bali pada Julai tahun lalu.

Selepas menjalani pembedahan di Bali dia kemudian dibawa pulang ke Britain selepas doktor yang merawatnya mengatakan dia tiada harapan untuk sedar.

Walau bagaimanapun, tiga minggu yang lalu selepas ibunya menelefon Handayani atau Anda keajaiban berlaku bila Mathew bisa menjawab 'ya' .

Cerita selanjut baca di sini


✿*~ jangan lupa klik iklan ~*✿

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.