akhbar 'hairan' metro buat kesilapan yang paling sadis!

By
Advertisement

Lumrah setiap perkara pasti akan ada kesilapan, tetapi apa yang Harian Metro lakukan sebagai akhbar no 1 Malaysia ini memang paling memalukan pada pandangan pembacanya. Editor akhbar ini sepatutnya lebih peka dalam mengendalikan kesalahan ejaan terutamanya pada tajuk artikel yang besar dan ketara terpampang. Apatah lagi bila ianya dicetak beratus ribu helaian dan disebarkan ke seluruh negara.  


Akhbar milik umno yang selalu menyiarkan berita berat sebelah akhirnya menerima balasan. Kesilapan yang amat memalukan, ejaan angin kencang ditulis "angin kencing"..

Tu lah pasal suka sangat kencing dengan berita fitnah dan berat sebelah...kuikuikuikuikui...✿*~ kalau suka jangan lupa tekan 'like' ye ~*✿

1 comments:

Anonymous said...

anuar lg kaki kencing.

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.