Perasan artis la tuh...hakhak

By
Advertisement
Tengahari tadi ketika sedang menikmati ayam kampung goyengggg di kawasan rehat awan besar.... mataku sibuk memerhati orang lain. Maklumlah duduk kat meja depan sekali dekat dengan lauk pauk..... lagi senang la kan. Waktu tu belum lagi pukul 12 tghari... orang dah mula ramai. 
Tetiba masuk la sorang perempuan ni. ....
Dia biasa2 je.... tapi tak tau kenapa mata aku melekat kat dia.... terpaku bukan kerana dia syantekkk ke hapa... tapi terpaku pada pesen tudung dia....
Aku rasa dia nak buat tudung gaya najwa latif kot....tak pun yuna .... 
gambar curikkkkk

TAPIIIIIII...... 
aku tengok dah macam makcik nak ke kebun pisang je......
aku peliklah...
apsal perempuan ni nak susah2 sangat bergaya
lilit sana...lilit sini
kalau jadi cantik tak apa....
kalau ye pun nak tiru gaya artis biarlah sesuweiiii dengan ropa kita....
dan mesti ada rupa...... 
macam hana tajima (betul ka nihh) tu lilit macam kain kapan kat kepala pun tetap vogue
tapi kalau wajah kita sekadar dipinggiran je (macam aku nihhhh).... biasa2 sudahlah berpesen supaya tak menarik perhatian orang ramai..... dan tak menjadi bahan belog...hehehe... jgn mareee.... 

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.