Cara nak kesan gambar palsu di fb

By
Advertisement
Cara-cara nak detect gambar palsu ialah macam ni (sila sediakan pen & paper puan & tuan )
1. Sila pergi ke www.google.com.my
2. lepas dah buka google..dia akan keluar macam ni..korang klik kat images..
3. Lepas dah klik, dia akan keluar simbol kamera kat sudut nak search tu.. sila klik!
Sila klik! di jamin tak meletup..
4. Lepas tu, dia akan keluar “Search by Image”…sila masukkan url gambar atau korang boleh upload gambar dari folder korang sendiri..

5. Lepas korang dah siap masukkan url atau upload gambar, sila search..maka akan terkeluarlah gambar kemungkinan atau lebih kurang dengan gambar yang korang upload tadi..
6. Kalau korang pakai gambar “curi” kemungkinan nak jumpa gambar yang serupa atau lebih kurang adalah tinggi!
So, apa lagi! jom try..mari bongkarkan kebohongan ini..jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri~

1 comments:

Cik Bhulat said...

thanks for the info =]

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.