Betapa Kejamnya Manusia Kepada Bayi

By
Advertisement
HAMPIR setiap hari kita disogokkan dengan berita-berita tentang betapa kejamnya manusia kepada kanak-kanak kecil seperti pemerdagangan manusia dan juga penderaan fizikal mahupun seksual.


Sudah acapkali kita dengar, banyak negara memperdagangkan organ manusia, tapi cerita yang di bawah ini memang dasyat dan gila kerana ada sindiket penyeludupan bayi untuk mereka jual organ kanak-kanak kecil tidak berdosa ini untuk dimakan.


Di Jepun, wujud segelintir manusia kejam yang memperdagangkan organ bayi yang diculik atau dijual demi wang. Sumber yang dipercayai mendakwa, sindiket ini menjalankan perniagaan haram mereka selama lebih lima tahun dan telah meraihkeuntungan bernilai jutaan Yen.

Terdapat dua jenis bayi yang dijual didalam botol kaca yang dipek, iaitu organ seperti otak, jantung ataupun tubuh bayi sepenuhnya demi memenuhi selera pembeli.

Dibawah ini Free Malays menyajikan gambar-gambar sebagai bukti kepada pembaca betapa nilai manusia sudah jatuh ke tahap yang serendah-rendahnya. Kejamnya, kasihanilah kanak-kanak kecil yang memerlukan perlindungan kita.0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.