KL banjir - Encik Coach gagal laksana misi

By
Advertisement



Hujan lebat petang tadi menyebabkan Jalan Tun Razak ditenggelami air.

Baca sini untuk berita lebih lanjut
kuala lumpur jalan tun razak flood 131211 08



kuala lumpur jalan tun razak flood 131211 06

kuala lumpur jalan tun razak flood 131211 01

kuala lumpur jalan tun razak flood 131211 03

kuala lumpur jalan tun razak flood 131211 04

petang td lebih kurang 3.30 encik coach bersiap untuk berangkat menjalankan tugasnya.
"yang pinjam"
sambil angkat sport shoes....en. coach sengih2.
mata beralih dari marcelo ke pintu.
"nape nak pakai yang tu?"
"yang ni selesa sikit pakai...."
huhuuu...selama ni kasut tu duduk aman je dalam kotak...tak pernah nak kisah pun...tapi bila kasut tu aku dah pakai dan dan la dia pun nak pakai. ye la...ye ye laaa...memang lah itu kasut dia...tapi dia dah kasi kebenaran aku pakai menggantikan kasut joging aku yang dah terkopek.
pintu tutup sambung balik layan lola...
tak lama hujan turun lebat la jugak
syioknyaaaa
dah pukul 6 rasa lapar...start projek kat dapur
tetiba
"assalamualaikum......."
aku berpaling
"tak terkejut ke kali ni?"
(sebab selalunya kalau dia balik buka pintu, bagi salam aku mesti terkejut)
ehhh...ha ah la tak terkejut pulak tapi heran je...cepatnya balik
"ni mesti kasi pinjam kasut tak ikhlas niiii....."
buat muka blur
"tau tak hujan punya la lebat....abang tersangkut kat taman midah cheras tu"
oooo...hihihi....siannya encik coach
tak pe lah encik coach KL dah banjir...rehat je la ptg niiiii......

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.