Lelaki ini dibunuh dengan kejam oleh orang ramai kerana dia telah membunuh satu keluarga

By
Advertisementvia indah.com 18 Disember 11

Ketermaya,Lebanon - Mohamad,seorang lelaki warga Mesir telah membunuh satu keluarga yang terdiri dari  seorang  nenek,datuk dan dua orang cucunya. Orang  ramai telah membuat  hukum sendiri   dengan  membunuh Mohamad  dengan cara yang cukup kejam.Setelah mayatnya membusuk mereka menyerahkan mayat itu kepada  polis untuk diserahkan kepada keluarganya.

Ibunya pula mengerat leher Mohamad  dengan menggunakan selumbar dan diserahkan jenazah itu kepada orang ramai.
Orang ramai mengheret  jenazah itu  dan digantung sebagai pameran selama 3 jam . Polis tidak mengambil apa-apa tindakan untuk menghalangnya

1 comments:

Adzrien Shoppe said...

sanggup mak dia buat camni... patut pun anak dia jadi gitu.. ngeri

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.