HURAISY dari Neraka Jahanam

By
Advertisement


Pada hari kiamat akan keluar seeokor makhluk dari "Neraka Jahanam" yang bernama "Huraisy" yang berasal dari anak kala jengking , besarnya Huraisy ini dari timur hingga barat dan panjangnya pula seperti jarak langit dan bumi .

Malaikat Jibril bertanya : Hai Huraisy , engkau hendak ke mana dan siapa yang engkau cari ? Huraisy menjawab : Aku mahu cari lima golongan orang ini , iaitu :

Pertama : Orang... yang meninggalkan sembahyang
Kedua : Orang yang tidak mahu mengeluarkan zakat
Ketiga : Orang yang derhaka kepada ibu bapanya
Keempat : ORANG YANG BERCAKAP TENTANG DUNIAWI DI DALAM MASJID / RUMAH ALLAH SWT
Kelima : Orang yang suka minum arak

Sampaikan pesanan ini kepada sahabat [2x] kamu , dan kamu akan memperoleh pahala [ insya - ALLAH ] kerana kamu telah memperingatkan kawan kamu...

1 comments:

Rania Rosdi said...

hadith mengenai huraisy adalah dhaif / palsu....!!!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.