ANAK KECIL MAUT , SEMUT DITEMUI DALAM OTAK

By
Advertisement
Seorang anak kecil meninggal kerana ahli bedah menemui semut di otaknya!
Rupanya anak ini tertidur dengan beberapa gula-gula di mulutnya atau di samping tempat tidurnya. Semut itu merangkak ke telinganya dan akhirnya berjaya masuk ke otaknya.
Ketika dia terbangun, dia tidak menyedari bahawa semut telah berada di dalam kepalanya. Setelah itu, ia terus menerus mengeluh gatal di sekitar wajahnya.Ibunya membawanya ke doktor, tapi doktor tidak tahu apa yang salah dengan dia.
Lalu doktor bertindak mengimbas otak kanak-kanak itu dan menemui satu insiden yang mengerikan, dia melihat sekumpulan semut hidup di tengkoraknya. Kerana semut masih hidup, doktor tidak boleh membedah kanak-kanak tersebut kerana semut terus-menerus bergerak.

Anak itu akhirnya mati. Jadi harap berhati-hati ketika meninggalkan bahan makanan di tempat tidur anda atau ketika makan di tempat tidur. Ini mungkin menarik semut. Yang terpenting, JANGAN PERNAH anda atau anak anda makan gula-gula sebelum tidur. Anda atau anak anda mungkin tanpa disedari telah menarik semut saat anda tertidur.

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.