Jangan Lawan Cakap Suami

By
Advertisement
Suami yang baik untuk isteri yang baik?

Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik?

Nak cari suami yang baik kenalah ubah diri jadi baik?

Nak dapat isteri soleha kena jadi lelaki soleh dulu?

Benarkah?

Bagaimana dengan isteri yang baik tapi dapat suami bertopeng syaitan?

Camne pulak suami yang baik tapi isteri makkk aiiiii....

Itu semua urusan Allah

Yakinlah Allah maha mengetahui apa yang terbaik untuk kamu

Sengsara di dunia kerana mendapat isteri/suami durjana mana tahu Allah balas bahagia di sana

Suami atau isteri hanya pinjaman sahaja

Andaikata anda dapat suami atau isteri yang setia ingin bersama hingga ke syurga...... syukurlah

TAPI andai anda dapat suami/isteri yang tak ada matlamat menuju ke syurga bersama.....sabar je lah

Mungkin sorang ke syurga sorang lagi ke neraka

Mungkin dua-dua pun ke neraka

APAPUN

pilihan di tangan anda

tanya IMAN


Jangan pandang hina pd Org yg sdnG LaLai , jauh dr agama . Siapa tahu , keLak dia baLik kpd IsLam n menjadi Lebih eLOk dari kita . Jangan pandang hina Org yg bergeLumang dgn maksiat . Siapa tahu kita yg sering sOLat Lima waktu di surau , di masjid , bagaimana akhir usia kita ? HIDAYAH itu RAHSIA ALLAH . Kasih sayang ALLAH meLebihi kemurkaanNYA !~



Semoga kita mendapat rahmat Allah
Errrr....mcm biasa tajuk n3 sesuka hati aku eheee



0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.