Cara Nak Tukar Layout FB (Timeline)

By
Advertisement

Assalamualaikum,

Malam ni nak share something kat korang la ^^. Nak tak tukar layout FB sebelum ia officially launching? Hehe..dah buat jangan menyesal tau. No turning back because sooner or later layout ni akan digunakan diseluruh dunia. Nak x nak semua orang punya profile akan automatik ditukarkan layout. Jadi kita hanya boleh buat benda ni untuk future preparation dan gunakan lebih awal berbanding orang lain. ^^

Sebelum mula: Korang akan diminta untuk mengesahkan nombor telefon bimbit atau nombor kad kredit korang. Coment² lah kat post jika memerlukan bantuan saya ea atau lebih senang kalau korang direct to facebook help kat sini / . Apa yang best sebagai early bird? Kita akan jadi developer hehehe... kononnya partner fb la.. hahaha


zhertayron pye~~

1:-First skali korang klik dlu kat link ni : developers / https://developers.facebook.com/apps 1 :- Bila dah sampai sini, klik 'allow'

2:- Klik 'create new app'. Then akan keluar satu kotak. Letaklah pape nama yang korang suka, x penting pun. Klik kotak semak 'I agree to the platform privacy policy' dan kemudian klik 'Continue'.

3:- Kat sini, korang akan dikehendaki melalui pemeriksaan keselamatan Capcha. disahkan anda sebagai seorang manusia!haha

4:- Selepas korang mengesahkan diri korang sebagai manusia, haha! Korang akan sampai ke skrin ni. Klik kat 'Open Graph' disebelah kiri.

5:- Skrin seterusnya bertajuk 'Get started with open graph'. Isi jelah ruang² kosong dengan papepun. Ia x penting. ^^ dan kemudian klik kat 'Get Started'

6:- Pada skrin kali ni. Jangan buat apa² dan terus klik kat 'Save changes and next'. Pada skrin seterusnya pun sama.

7:- Scrool kebawah dan klik 'save and finish'

8:- Lepas tu korang akan dibawa ke skrin ini, tunggu beberapa minit, pergi pesbuk homepage korang, refresh page dan lihatlah perubahan tu. ^^ sabar ea kalau belum jadi sebab kekadang perubahan memakan masa sebelum perubahan berkuat kuasa.

9:- Apabila korang balik ke hompage korang, korang akan nampak notification dan korang klik lah kat 'Get it now' tu.

10. Siap! Taniah!! Sekarang korang boleh set-up ikut suka hati korang la. Kalau korang siap, klik la kat 'Publish Now' tu. Ia akan aktif dan berfungsi dari sekarang atau ia akan diaktifkan secara automatic bermula Khamis, 29 September 2011.

**Buat masa sekarang hanya Developers korang sendiri la saja boleh view layout Timeline baru ni.**

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.