Heboh! Video Pendeta Nigeria Yang Ramalkan Kejatuhan Sukhoi Superjet100 Di Indonesia!

By
Advertisement


Sebelum terjadinya kemalangan Sukhoi di Gunung Salak, Kuala Lumpur, Jawa Barat pada hari Rabu (9/5) kemarin, ternyata seorang Pendeta Nigeria bernama Joshua telah meramalkan hal ini dengan sangat tepat dan tepat. Pendeta Temitope Balogun Joshua , Pendeta Nigeria Afrika Barat ini mendedahkan kemalangan Sukhoi di Indonesia dengan lantang pada hari Ahad (6/5) saat sedang melakukan Kebaktian di sebuah Gereja di depan 15.000 jemaah nya.
Pendeta Joshua mengaku bahawa ia mendapatkan sebuah "penglihatan". Dalam "penglihatan" tersebut, Pendeta Joshua mengatakan bahawa ia seperti menonton tayangan Televisyen saat ia melihat kecelakaan Pesawat Sukhoi yang terjadi di Gunung Salak Indonesia. "Ada sebuah pesawat datang ke Indonesia, pesawat yang besar dan mengangkut sejumlah penumpang. Saya melihat kemalangan. Kapal itu berwarna biru ... Saya melihat Rabu. Apa yang akan terjadi pada Rabu? "Tutur Pendeta Joshua.
Kejadian tersebut ia lihat dengan jelas, hingga ke warna Pesawat pun, Pendeta Joshua mengetahuinya. "Jika penglihatan itu tidak jelas, saya tidak akan berbicara. Saya melihat kejadian itu di Indonesia. Saya ingin mengingatkan mereka. Gambar itu memperlihatkan tempat kapal itu berlepas, bila-bila itu terjadi, hari, dan masa. Saya lihat Rabu, "katanya.
Rakaman ramalan yang ia sampaikan dalam khutbah ditayangkan secara langsung di Emmanuel TV, stesen televisyen yang khusus menyiarkan acara-acara Kristian. Ini VideoYoutube Pendeta Nigeria Yang Telah Meramalkan Jatuhnya Pesawat Sukhoi Superjet100 Di Indonesia:-
0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.