Gara-gara Ketawakan Kecelakaan Sukhoi, Pramugari Rusia Dipecat!

By
Advertisement

Bukan warga Indonesia sahaja, malahan warga Rusia juga sedang berduka atas kecelakaan pesawat handalan mereka Sukhoi Superjet 100 di Gunung Salak, Bogor.


Sebuah syarikat milik Rusia, Aeroflot telah bertindak memecat seorang pramugarinya kerana tindakannya yang mentertawakan kecelakaan itu menerusi twitter.


Pramugari yang bernama Ekaterina Slovovieva seperti dilaporkan oleh media Rusia Moskovskij Komsomolets, Jumat (11/5/2012). Dia menulis di twitter, "A Cho,Superjet jatuh? Ha-ha-ha. Maaf, bukan di Aeroflot. Satu bakal berkurang."


Ulasan pramugari itu mencetuskan kemarahan pengguna twitter lainMereka men-screenshot twit itu dan menghantar komplain kepada Aeroflot.

Ekaterina buru-buru menghapuskan komen kontroversialnya itu dan kemudian juga memadam semua halamannya di media-media sosial.

Tapi langkah Ekaterina tidak menyelamatkannyaHari ini Aeroflot mengeluarkanperintah untuk menamatkan kontrak dengan perempuan itu(nrl / nvtbaca lagi di sini!

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.