Arab Saudi Sekat Jemaah Malaysia kerana BERSIH 3.....Ini jawapan Ustaz ...baca!

By
Advertisement

"Pasal sekatan ke Mekah dan Madinah oleh kerajaan Saudi - kenapa kerajaan Saudi nak tunggu musim Haji baru nak sekat? Kalau dia nak sekat orang Malaysia ke Mekah dan Madinah mereka akan sekat sekarang kerana jemaah umrah lebih ramai daripada jemaah Haji. Jemaah Haji hanya 28 000 setahun sedangkan sehingga kini sudah 240 000 (dari Jan - April 2012) yang menunaikan umrah. Seperkara lagi kalaulah kerajaan Saudi benar-2 ambil tindakan menyekat kemasukan jemaah Haji Malaysia, tak kanlah kerajaan Malaysia berdiam diri dengan hanya tahu marahkan rakyat sendiri sahaja? Seperti cikgu disiplin panggil ibu bapa ke sekolah dan membentangkan segala tingkah laku tidak baik anak mereka, ibu bapa hanya kata kepada si anak, "inilah engkau tidak dengar cakap ayah dan mak". Kalau itu yang berlaku apakah imej kerajaan Malaysia di mata negara-2 OIC? Mesti kerajaan Malaysia cuba sedaya upaya mohon kerajaan Saudi tarik balik demi imej negara. Jadi pada sayalah, amaran di Utusan Malaysia itu amaran kosong sahaja. Siapa yang buat amaran itu? Maaflah saya dah 3 tahun tidak beli Utusan."

TERBAIK JAWAPAN USTAZ NI

baca sini apa kata menteri kita klik 

1 comments:

Anonymous said...

apa kene mengene ngan utusan pulak ... meroyan ker aper ustaz ni

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.