Wanita tua ditanam hidup-hidup selepas dilanggar

By
AdvertisementKERETA yang ditinggalkan sepasang kekasih di Zhejiang selepas melanggar seorang wanita tua dan mengebumikannya kerana menyangka dia sudah mati./
berita harian
Pasangan kekasih mabuk tak sedar mangsa dilanggar masih bernafas 

BEIJING: Polis China menahan sepasang kekasih yang menanam hidup-hidup wanita warga emas berusia 68 tahun kerana menyangkakan dia sudah mati selepas kereta mereka melanggarnya, lapor akhbar semalam.
Kes itu mencetuskan kemarahan orang ramai yang sekali gus menggambarkan masalah keruntuhan moral generasi muda di negara itu semakin meningkat.
Akhbar China Daily yang memetik kenyataan seorang pegawai, melaporkan, pasangan terbabit keluar untuk berhibur di sebuah pusat karaoke sepanjang malam sebelum melanggar wanita malang itu, ketika memandu pada awal pagi di sebuah kejiranan mewah wilayah timur Zhejiang bulan lalu. 

Seorang saksi mendengar suara tangisan dan melihat wanita tua terbaring di tanah berhampiran sebuah kereta dipercayai milik pasangan itu. 

“Seorang lelaki dan wanita keluar serta mengangkat wanita tua itu masuk ke kereta dan memberitahu yang mereka mahu menghantarnya ke hospital,” kata polis. 

“Bagaimanapun pasangan itu yang bimbang mereka mungkin ditahan kerana memandu dalam keadaan mabuk dan menyebabkan kemalangan serta menyangkakan wanita itu sudah mati, menanam wanita itu di tepi jalan,” kata laporan itu. 
Bagaimanapun, polis kemudian menemui mayat wanita itu dan mendapati dia masih hidup ketika ditanam dan mati akibat lemas. 

Berita itu secara meluas dibincangkan dalam laman sosial popular China, Weibo di mana dia mencetsukan kemarahan yang sesetengah pihak menggelarkan ia sebagai masyarakat moden yang tidak bermoral. 

“Kejadian seumpama itu menunjukkan masyarakat kita benar-benar berdepan dengan masalah besar,” kata seorang pengguna. “Rakyat di China, bagaimana ini boleh berlaku,” kata seorang lagi.– Reuters 

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.