Skandal kapal selam Scorpene jahanam nama baik M'sia di seluruh dunia

By
Advertisement


Kos keseluruhan pembelian
Bayaran kos kapal selam Scorpene pada 2002 sebanyak RM2.14bilion(1euro=3.2 pada 2002) nilai sekarang 1euro=RM4.4
Anggaran komisen ialah RM540 juta(Euro114.9 juta)


Senarai 7 saksi yang dikemukakan Suaram (Suara Rakyat Malaysia) diterima(dibenarkan) oleh hakim Perancis ialah Zahid Hamidi (Menteri Pertahanan sekarang),Najib Razak (PM dan bekas Menteri Pertahanan),Razak Baginda,Setev Shaaribu(bapa Altantuya),Lodin Wok Kamarudin,P.Balasubramaniam(Penyiasat Persendirian) dan Jasbir Singh Chahl(Pegawai kanan Perimekar).


Hakim kes skandal Scorpene di mahkamah Perancis ini ialah Roger Le Loire dan Serge Tournaire.Manakala peguam kes ini ialah William Bourden dan Joseph Breham.Dapatkan berita lanjut dalam akhbar Suara Keadilan bil 68 di pasaran


Timbul persoalan beranikah Najib dan Zahid Hamidi hadirkan diri di mahkamah Perancis?Bak kata orang berani kerana benar takut kerana salah.Inilah masanya untuk Najib bersihkan dirinya daripada sebarang salah laku yang menimpa beliau.Imej Najib tercalar dan jatuhkan maruah negara jika beliau terus berdiam diri dan tidak berani hadir ke mahkamah Perancis untuk bela diri.Berdegar -degar Najib mahu pertahankan Putrajaya walaupun nyawa, tulang dan badan berkecai tapi adakah Najib tidak mampu pertahankan diri sendiri di mahkamah Perancis?


misaimerah.

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.