Israel Membangunkan beribu-ribu kubur palsu Yahudi

By
Advertisement
BAITULMAQDIS - Yayasan Al-Aqsa telah mendedahkan rancangan jahat regim Israel melaksanakan aktiviti membangunkan beribu-ribu kubur palsu Yahudi di sekitar kiblat pertama orang Islam Masjid Al Aqsa dan Kota Lama Baitul-Maqdis
Yayasan Waqaf dan Warisan al-Aqsa menyifatkan tindakan itu sebagai percubaan menjalin dan mengubah sejarah kota suci Baitul Maqdis menurut acuan Yahudi.

Perkara tersebut dinyatakan dalam dalam laporan Yayasan itu yang dikeluarkan pada Isnin 21 Mei.

Laporan tersebut menjelaskan pihak Israel bercadang untuk melaksanakan rancangan meluaskan kawasan pendudukannya kira-kira 30 kilometer persesegi dari Gunung Sinai ke timur Masjid Al-Aqsa, melalui Lembah Silwan di selatan ke arah Lembah Rababa Lembah di barat daya Masjid.

Yayasan itu menyatakan melalui operasi itu, penjajah Israel bercadang untuk menjadikan semua kawasan kawasan sekitar Al-Aqsa dan Kota Lama sebagai kawasan Yahudi, dan cuba untuk menguatkuasakan kawalan ke atas tanah wakaf Palestin dengan membangunkan kubur palsu, penempatan, taman-taman Talmud dan institusi Yahudi.

"penjajah memalsukan geografi, sejarah dan monumen untuk menghalalkan penanaman kubur palsu Yahudi dan tempat-tempat suci palsu Yahudi palsu,"tambah laporan tersebut.
 

Laporan itu juga menyatakan kubur kosong dibangunkan ketika perlaksanaan kerja-kerja pembaikan dan penyelenggaraan serta kajian kejuruteraan dan statistik dibuat. 

Laporan tersebut juga menegaskan, regim Israel melarang pemuliharaan sejarah dan kubur lama  Islam di Baitul Maqdis dan merobohkan serta telah menghapuskan beratus-ratus monumen sejarah dan perkuburan Islam di bandar lama itu.
0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.