Kejam...ibu cungkil mata anak 5 tahun

By
Advertisement

MEXICO CITY: Polis di pinggir Mexico City menahan seorang wanita dan beberapa saudaranya kerana disyaki mencungkil mata anak lelaki berusia 15 tahun dalam satu upacara yang didorong oleh dadah. (laporan luar negara menyebut 5 tahun)http://www.cbsnews.com

Remaja lelaki itu dibawa ke hospital di Nezahualcoyotl, bandar di sempadan Mexico City, dalam keadaan serius awal pagi kelmarin dan dipindahkan menggunakan helikopter ke hospital pakar, kata pegawai. 


Jurucakap Nezahualcoyotl, Fernando Chavez berkata, seseorang menahan kereta polis dan melaporkan kejadian itu dan apabila pegawai polis masuk ke rumah itu, mereka dapati ibu memegang anaknya dalam keadaan masih terperanjat. 


“Apabila wanita itu membenarkan anggota polis memeriksa remaja itu, mereka terperanjat melihatnya tidak mempunyai mata,” katanya dalam satu kenyataan.
Pendakwa Raya Mexico City, Isaac Acevedo memberitahu media tempatan, sejumlah lapan orang ditahan dan penyiasat percaya, ibu remaja itu yang mencungkil mata remaja itu. - AP


Mexico Child Mutilated


0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.