Buah Kundang - Mahal Gilerrr

By
Advertisement
Semalam mengada-ngada nak makan buah kundang jadi pesan pada suami nnt tolong carikan buah kundang di pasar chowkit ye..... 'ok'. Belilah lebih sikit, 2 kilo ke....3 kilo ke.. nak makan ramai2 lah dengan jiran-jiran. 'ok'. Petang itu suami pulang dan bawa sepelastik buah kundang....waaaahhh suke...suke....
Ehhh sikit je beli? 'sekilo rm 25 tu tau tak'
erkkk..... terkejut dengar. Nasib baik tak terlepas gelas dari tangan (ecewah mcm sineron je pulak). Awat mahal sangat???


Ha tu lah buah kundang atau buah remia atau buah setaq. Fuhh.... bila tengok meleleh liur. Terbayang masam-masam manis buah ni. Tapi semalam kecewa sungguh kerana buah kundang yang dibeli keseluruhannya rasa manis!Manis sampai tak jumpa rasa sedikit pun masam.... tak ada peluang lansung nak makan sambil terkenyit2 mata menahan rasa masam. Hampa sedikit you...  potong stim betul lah.

Oh... ada sesiapa yang tahu kenapa harga buah ini mahal sangat. Atau adakah memang itu harganya? Rasanya dulu (tak ingat bila kali terakhir beli) tak ada lah sampai terkejut begini dengar harganya. Atau sebab buah ini sudah nak pupus atau sekarang bukan musimnya. Apapun alhamdulillah dapat juga merasanya.

✿*~ Kalau suka entry ni, sila tekan LIKE ye... dan terima kasih kerana membaca ~*✿

6 comments:

hajar said...

maak aiii sedapnyeee buah nih..... pecah dah air liur... huhu....

Lynn si pipi merah said...

wahh kt tesco ada banyak ni kalau musim dialah. tp bukan musim dia sbb tu mahal sangat.

Aida Awie said...

salam.. tgh cari buah kundang utk kezen ngidam. kt chowkit ade ye? chow kit area mane ye.. email saya blh?

Aida Awie said...

lupe ltk email. aidadewie7311@gmail.com

Aida Awie said...

salam.. tgh cari buah kundang utk kezen ngidam. kt chowkit ade ye? chow kit area mane ye.. email saya blh?

Eyla Gurlz said...

Salam.. bole tau chow kit kat area mana erk ade jual buah ni..? Sy mengidam sgt2 nak makan.. plzz.. help me:. Ni no sy.. 0177487464

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.