Gadis lahirkan anak sambil berjalan - video

By
Advertisement



Seorang remaja perempuan melahirkan bayi ketika dia berjalan di sebuah jalan di daerah Bağcılar Istanbul sebelum meninggalkan bayi itu di kaki lima, menurut rakaman kamera. Gadis berusia 16 tahun itu dilaporkan memaklumkan ibu bapanya mengenai kehamilannya pada malam itu, dan mereka bertiga dilaporkan menuju ke pusat kesihatan apabila gadis itu melahirkan bayinya ketika dia sedang berjalan. Kamera menunjukkan tiga orang (gadis itu dan ibu bapanya) merenung bayi di kaki lima dan kemudian berjalan meninggalkan bayi yang berlumuran darah itu. Gadis itu dilaporkan pulang terus pulang ke rumah, di mana dia menukar pakaian sebelum dibawa ke hospital oleh ibu bapanya.



Bayi itu kemudian ditemui oleh seorang kanak-kanak dan penduduk tempatan serta-merta membuat laporan kepada pihak berkuasa. Pegawai polis tiba tidak lama selepas itu dan membawa bayi yang ditinggalkan itu ke hospital.Bapa bayi itu ialah seorang remaja lelaki berusia 17 tahun yang tinggal dikawasan kejiranan yang sama dengan ibu bayi itusegera ditahanPegawai polis masih mencari saudara yang lebih tua budak itu, seorang pegawai polis. Ibu bapa kepada gadis itu pula dibebaskan selepas disoal siasat. Bayi itu berada dalam keadaan baik dan akan diserahkan kepada Social Services and Child Protection Agency selepas dirawat di hospital.



NA 16-year-old (middle), and his mother FA (rear) and the father were arrested OA
remaja, ibu dan bapa

✿*~ klik iklan gak ehh ~*✿

1 comments:

RULZA said...

melahirkan anak kadang2 mudah..tapi nak didik dan jaga amanah allah tu yang payah..alahai zaman sekarang...

allah jadikan bayi dengan bau syurga lagi, supaya kita sayang dia, kasih dia, jaga dia..tapi skrang ni bukan saja org islam, orng bukan islam pun dah jadi takmau bela anak sebab keslahan depa...

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.