Wajah Perempuan Jalang Itu Boleh Dikenali?

By
Advertisement
Waaaaahhhh...... tajuuuuuukkkkkkk....bukan main lagi ye....ahaksss
Sebenarnya aku cuma nak kongsi satu cerita biasa je......
cerita mak-mak yang hantar anak ke sekolah.
biasalah bila mak-mak dah berkumpul ni kan....ada je laaaa topik yang nak disembangkan.

Alkisah.................
Masa aku hantar anak pada hari pertama... masa tu kat tempat perhimpunan....memang ramai la ibubapa....... maklumlah nak tengok buah hati masing-masing yang baru masuk tahun 1 ni kan.
Tetiba kawan aku cuit.......'kak, tengok tuh'
aku pusing leher..... ada sorang perempuan pakai baju kurung kat belakang aku.
'nape' aku mula sibuk.....ngeeee
'tahun lepas kan kak....kecoh kat sekolah nii....pasal perempuan tu laaa....'
'ye ke...apa dia buat?'
'dorang cakap dia ada skandal ngan cikgu sekolah niii..... bla..bla..bla....'
waaaaa...... cam tu ke....
perempuan tu ada suami..... cikgu tu pun ada je isteri....huhhhh...
aku nak sangat tengok muka cikgu tu lalu malam td aku pun godek fb.... bukan susah pun... ooooo ini ke cikgunya....mangaiiii...tak hensom pun!!!!

sejak pertama kali aku terpandang wajah perempuan itu aku terus terbayang-terbayang.
tak mahu luput dari ingatan....rambut panjang karat.... muka berkilat.... tak la lawa mana pun.... yang penting tak malu....kakaka

okeylaaa.....
kali ni aku nak tunjuk satu page... nama page ni aku pun malu nak tulis.....aku jumpa secara tak sengaja semasa aku melawat wall salah seorang rakan fb.....
kat dalam tu ada gambar gadis2 bertudung...... aku pun tak tahulah samada mereka ni sedar dan rela gambar mereka menjadi tatapan lelaki-lelaki jalang atau pun tak. Kalau yang tak tahu tu kesiannya la..... tu laaaa....orang dah cakap jgn share gambar kat fb tapi korang degil..... kan dah jadi bahan lucah. Kepada yg prihatin jom kita report page ni reramai

Kepada admin page tu...harap sedar laaa.... jangan sampai orang carik dan belasah....akak tak tau yeee

haiiii....boleh berkenalan

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.