FOTO: GAMBAR SEKSI PELAJAR BIJAK NUR AMALINA TERSEBAR!!!

By
Advertisement
Ketika melayari fb siang tadi terjumpa la pasal n3 nih...memula buat tak tau jerk.... tapi malam ni makin ramai pulak yang hupdet pasal nih......aku pun skodeng laaaa......mangaiiiiii....korang tengok lah sendiri...betul atau tak aku tak tau yee.....aku cuma mengopipes jeee.....macam biasaaaa....




Penulis tidak mahu membuat sebarang spekulasi terhadap foto-foto yang penulis terima melalui email ini. Masih  ingat tak dengan pelajar cemerlang SPM ini-namanya Nur Amalina Che Bakri.
Apa yang penulis boleh katakan-penulis sangat sedih bahawa pelajar cemerlang yang mengegarkan negara ini sewaktu kita dulu dengan kecemerlangannya dalam keputusan SPM 2004 telah berubah sangat.



 kalau betullah ni adik nuramalina yang suatu ketika dulu telah meletopkan namanya sebagai paling bijak....harap dapatlah kembali ke pangkal jalan


Maaf....tujuan aku share gambar2 ni bukan nak mengaibkan adik nih.....tapi nak bagi kesedaran pada yang lain2 tu supaya ingatlah Allah.....jangan terlalu khayal dengan keindahan dunia
.
^^^^^^^^
Menurut Imam al-Ghazali di dalam kitabnya Ihya’ Ulumuddin terdapat 5 keaadan yang dibolehkan untuk mengumpat.

Pertama, apabila seseorang itu dizalimi. Orang yang dizalimi itu boleh mengadu tentang kezaliman seseorang itu kepada pihak berkuasa.

Kedua, bila meminta pertolongan untuk mengubah kemungkaran.

Ketiga, apabila meminta fatwa, keaiban dan kelemahan orang lain boleh disebutkan.

"Keempat,apabila cuba untuk menyedarkan masyarakat tentang bahaya dan kesesatan yang berlaku di sekeliling mereka.

Kelima, apabila maksiat dan kemungkaran berlaku terang-terangan


Allah tidak menzalimi kita tetapi sebaliknya kitalah yang sering menzalimi diri sendiri.

Allah s.w.t. telah memperingatkan:
وَمَا أَصَابَكُم مِّن مُّصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَن كَثِيرٍ
“Dan musibah saja yang menimpa kamu maka adalah disebabkan oleh perbuatan tanganmu sendiri, dan Allah memaafkan sebagian besar (kesalahan-kesalahanmu). ”[Asy-Syura: 30]

Al-Imam Ibnu Katsir rahimahullah menjelaskan makna ayat di atas, “Musibah apapun yang menimpa kalian wahai manusia, penyebabnya tidak lain karena dosa-dosa yang kalian kerjakan.” [Tafsir Ibnu Katsir, 7/208, cetakan Dar Thaybah 1420 H]

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.