Rojak, Dukun Usia Tiga Tahun Ubati Pesakit dengan Daun

By
Advertisement
Reza Rizki Afrendo alias Rojak, warga Pekon Pulau Panggung Atas, Kecamatan Pulau Panggung, kini jadi fenomena baru bagi masyarakat Tanggamus. Hal karena kemampuannya dalam menyembuhkan berbagai penyakit.

Bocah berusia tiga tahun dari pasangan Misdiawan dan Agustina ini seperti Ponari dari Jawa Timur yang mendapat kesaktian dari hal gaib.

Pengobatan yang dilakukan Rojak dengan cara memberikan dedaunan yang selanjutnya digunakan untuk mandi pasien yang diobati. Namun mandinya pun harus di rumahnya.

"Kami pertamanya tidak percaya tapi ada beberapa orang yang membuktikan dan mereka sembuh. Sejak itu barulah kami percaya kalau anak ini punya kemampuan," terang Misdiawan.Kini setiap hari puluhan orang mendatangi Rozak untuk minta disembuhkan. Namun uniknya, ia hanya mengobati pasien yang benar-benar tulus mengharapkan untuk sembuh. Sedangkan yang hanya coba-coba atau mengetes bakal diusirnya.


sumber kaskus

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.