Kekejaman Dan Kezaliman Rejim Syiah Nusairi Basyar Al Asad

By
AdvertisementMereka dibunuh, dirogol, dibakar, dibom, disembelih dan pelbagai kezaliman yang dilakukan oleh rejim Basyar kepada rakyat Syria. Yang menyedihkan, masih ada yang menyokong rejim tersebut. Malang seribu malang kepada golongan tersebut.

Gambar ini menunjukkan di antara ribuan syuhada' yang gugur akibat kezaliman rejim Basyar sehinggakan as-Syahid dibakar hampir keseluruhan badannya di Bukit Zawiyah, Bandar Idlib. Semoga Allah merahmati as-Syahid. Al-Fatihah.


Kita berdoa semoga Allah memberi kekuatan kepada saudara-saudara Ahlus Sunnah di Bumi Syria

Orang mukmin itu..saling berkasih sayang  sesama mereka…
Orang mukmin juga umpama satu bangunan yang kukuh, mereka saling bantu membantu antara satu sama lain kata Nabi SAW… 
Betapa sakitnya anggota tubuh ini bila melihat saudara seislam kita dianiaya disiksa dizalimi disembelih dibunuh dirogol di sana …
bila mereka menderita, maka kita juga turut merasa derita akibatnya…
Bantulah mereka setidaknya dengan doa..
bertakbirlah kepada Allah Rabb semesta
Wahai saudaraku di Syria
kepada siapa kalian memohon petolongan ?
“Apabila engkau menolong Agama Allah, maka Allah pun akan menolongmu”
Pertolongan akan tiba jika kalian percaya Allah
bersabarlah, sesungguhnya Allah bersama kalian.
Kebenaran itu bercahaya tidak akan hilang..
dan kemenangan itu pasti akan datang, Bergembiralah’
Semoga Allah Melaknat agama Syi’ah
Semoga Allah Menghancurkan agama Syi’ah
Semoga Allah Membinasakan agama Syi’ah

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.