Pesawat peribadi orang-orang kaya di dunia

By
Advertisement
1. Donald Trump dan Boeing 727-23 nya
Pada awalnya dioperasikan oleh American Airlines, vintage jet 1968 ini adalah rekonfigurasi 23, dengan kerusi kulit pucat, gesper berlapis emas, lukisan minyak, dan lampu kristal Waterford. Logo TRUMP di samping pesawat mempunyai panjang 30 kaki, tinggi 4 kaki , dan dibuat daripada emas 23 karat.


 
 


2. Roman Abramovich dan Boeing 767-33A nya
Pemilik Chelsea ini mempunyai pesawat peribadi , Boeing 767 ini mungkin dilihat biasa di luar, tapi dalamnya dilengkapi dengan kenari dan dihiasi dengan emas. Pesawat ini sering kelihatan di Bandar Udara Luton sekitar 40 mil di utara London, di mana Abramovich menghabiskan sebahagian besar waktunya

 

 

 
 

3. Sultan of Brunei dan Boeing 747-430 nya
Sultan ini membeli Boeing 747 baru pada harga kira-kira $ 100 juta dan telah dilengkapi dengan hiasan dalaman khusus dan fitur seperti wastafel dari emas murni dan kristal Lalique dengan kos tambahan sekitar $ 120 juta. Sultan ini mempunyai beberapa pesawat lain, tapi ini yang terbesar.

 

 4. Jimmy Buffett dan Grumman HU-16 Albatross nya
Pesawat tentera Grumman HU-16 Albatross yang dimiliki oleh penyanyi-penulis lagu Jimmy Buffett yang dinamakan The Hemisphere Dance . Pada tahun 1996, pesawat itu ditembak di Jamaica oleh polis setempat, yang dicurigai pesawat itu membawa ubat-ubatan.

 
 


4. Mark Cuban dan Boeing 767-277nya
Millioner Mark Cuban, pemilik pasukan basketball NBA Dallas Mavericks, didalam Boeing 767 nya mempunyai kerusi yang dibuat terpasang pada pesawat yang cukup besar untuk menampung pasukannya, dan pemain tinggi.

 
5. Elvis Presley dan Convair 880 nya
Elvis mempunyai pesawat Cenvair 880 , Convair telah diubahsuai dengan 28 kerusi bukan 110 kerusi seperti biasa. Ekor jet sekarang dicat dengan logo TCB, yang merupakan singkatan dari Taking Care Business
 

 
 


6. Bill Gates dan Bombardier BD-700 Global Express nya
Dimiliki oleh Challenger Administrasi LLC atas nama Bill Gates, jet ini boleh membawa hanya lapan orang. Terbang pada ketinggian 51.000 kaki untuk jarak 6.500 mil laut, merentangi tanpa henti Tokyo-New York atau Los Angeles-Moscow.

 

 7. John Travolta dan pesawat serta garaj pesawatnya
Pelakon ini mempunyai pesawat bersekali garaj pesawat peribadinya.
 
 
 
 

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.