Aku bukan superstar!

By
Advertisement
Assalamualaikum

Hari ni nak buat luahan hati sikit
N3 ni berkaitan makanan
sejak semalam di fb ramai yg mengshare isu berkaitan makanan tak halal ni
diblog2 pun ada
kemudian ramailah yang memberi komen
ada yang berkata
"terima kasih atas info"
> menghargai penyebar info samada betul atau tidak info tersebut
"fuhhh...nasib baik la tak suka makan"
> kira tu kategori selamatlah
ada yang marah....
"lain kali selidik dulu sebelum sebarkan....ni dah dikira fitnah"
> marah pulak?
mestilah marah sebab info tak betul....
ada yang mengeluh
"semua tak halal, habis nak makan apa lagi?"
> laaaa......macamlah itu je spesis makanan yg ada
ada juga yang bertindak lebih cerdik
"saya dah telefon JAKIM tadi...."
> bagus!

macam2 reaksi manusia ni kan....
dari situ kita boleh lihat
ada orang yang sangat mudah percaya dengan maklumat yang disebarkan
ada orang yang akan siasat habis-habisan sampai dia puas hati
ada orang yang hanya tunggu dan lihat sahaja
ada orang tak peduli pun halal ke haram ke
ada orang marah sebab dia rasa macam menyusahkan je nak pikir benda nih
ada orang terus jadi was-was....bahaya gak nih

errr.....tapi apa kaitannya ngan tajuk N3 aku 
ye lah sapa lah aku nak citer bab hukum2 ni kan....
hukhukhuk









0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.