Mat Arep....hang ni laaaaa

By
Advertisement
Entah kenapa aku asik memikirkan pasal budak sorang ni....
muka encem dah....body pun tinggi lampai ala2 model
sekali pandang macam alif aziz
rokok no - gila ka bakaq duit
sekolah abis la sampai takat SPM
aktiviti lepak ngan kawan2 dan merempit
pernah terpampang gambaq kat suratkhabar tahun bila entah tengah buat aksi willi (camni ka eja?)
cikgu siap tampal kat notice board sekolah
popular sungguh hang no waktu tu
satu kubang pasu kenai hang
polis apa lagi duk ligan la satu kampung

pernah la dok merasa tido lokap
haihhhh....mat arep...mat arep hang ni memang buat mak hang pitam
suruh kerja nak tunggu yg gaji RM 3000 ja
yang ni kakak hang la crita
suruh apply jadi model....speaking english lak kantoi
kikikiki...
apa la nak jadi ngan hang ni
kakak hang nak kawin hang pun sibuk la nak kawin
siap beli cincin suruh mak hang minang budak bawah umuq tu.....
adoiiiii laaaa....tak tau nak kata apa la hang ni....
terbaru dengar crite hang dah putus tunang
pasai budak bawah umuq tu baran....
tu la yg pi cari bini tak cukup akal lagi wat pa mat arep
tapi dah hang tu jambu sangat
tu yang marka hang tak mau balik-balik tu

kawan2 yang tak lulus SPM dah dapat kerja baguih dah la ni....
depa siap offer kat hang ajak kerja kat KL
hang tolak
memang tolak tuah la hang ni mat arep
apa la best sangat kat kampung tu
sana bukan ada kerja pun
bapak hang suruh turun sawah hang tak mau
hang kalo datang KL macam melancong ja
tapi sempat gak la kan kena tahan kat Dataran Merdeka
apa lagi
remmmmm pittttt la

pak hang dah berabis riburiban  bayaq yuran kursus kolej seminggu ja hang dah cabut
apa la nak jadi hang niiiii
bila mak bapak hang beleteq hang keluar rumah
esok hang balik nangis2 minta ampun minta maaf cium2 mak hang
hahahaha....mat arep mat areppppp
drama ayaq mata tu yg wat hati mak hang cairrrr
lawak pun ada hang ni
apa kata  hang cuba nasib jadi pelakon lagak ngeri
hang kan berani mati
setakat merempit kat negeri hang ngan kat KL ni dah macam makan kuaci je tu....

semoga hang berubah menjadi insan yang berguna suatu hari nanti
esok bila mak hang dan pak hang dah tua hang jagalah depa elok2
itupun bakti gak tu pada orang tua
tak dapat tabur wang ringgit
hang huluq la kudrat apa yang patut bila meka dah tua nanti
ingat tu mat areppp
nakal macammana pun hang la ni
mak hang tetap sayang hang
tak pa la mat arep
biarlah satu dunia ni tau siapa hang
depa nak kata hang jahat ka apa ka
suka hati depa la....
sekurang-kurangnya hang jujur
hang tak berpura-pura
tu lebih baik dari yang berlagak baik
berlagak alim
tapi kat belakang lagi terokkkk
betoi tak
suatu hari nanti hang akan sedar juga
tak semua orang melalui apa yang hang lalui
pengalaman akan mematangkan
harap2 hang matang la cepat sikit
*
*
*
*
*
rasa cam nak tampal ja muka hang  tu kat sini....tapi nnt takot hang popular ngalahkan Shahizie Sam la pulak....takut pulak farid kamil tak leh cari makan....



sekadar hiasan....gambar sebenar kena tunggu kelulusan pihak yg empunya diri  la...

yang ni ok kot.....cam tu la rupa mat arep lebih kurang
cuma rambut hang kaler kuning tu taufiq kata macam kartun naruto  lah

0 comments:

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.