Heboh Awan Menyerupai Bentuk Salib Muncul di Langit Kota Manado

By
Advertisement

wahhh....heboh
bukan kita ya.....tapi masyarakat kristian nuuuuunnnn dia Manado sana.
baca aja ya kopi pastanya di bawah ni kerna aku ngak rajin mau translatenya ke bahasa melayu....tehehe

Munculnya awal menyerupai salib itu, bertepatan dengan menjelang pelaksanaan hari raya umat Kristiani, Jumat Agung atau hari kematian Yesus Kristis.Tak ayal, fenomena alam itu mendapat tanggapan dari warga Kota Manado. Seperti yang diungkapkan Altin Tumengkol, menilai bahwa fenomena alam itu muncul, saat umat Kristiani di Manado akan merayakan jumat agung.“Ini pertanda Manado diberkati. Kuasanya sunggu dahsyat,” ujarnya kepada manadotoday, Jumat (6/4/2012).Seperti diketahui, gambar fenomena alam ini, merupakan hasil jepretan staf di bagian humas Pemkot Manado, Alen Sumereh.

1 comments:

Sis AI said...

Ala, meme je tu.. Saya nmpak awan tu rupa mcm orang2, haha!

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.