The Devil's Pool, Kolam renang paling ekstrim di dunia!!!!

By
Advertisement


Victoria Waterfall atau nama lainnya ialah Kolam Syaitan (Devil’s Pool) adalah terletak di Afrika Selatan iaitu di antara Zambia dan Zimbabwe. Ketika airnya tenang tidak berarus deras, pelancong boleh bermandi manda sehingga ke 

pinggir bibir air terjun berkenaan

The Victoria Falls constitutes one of the most spectacular natural wonders of the world. The Local people call it "Mosi-oa-Tunya" -- the smoke that thunders and the Victoria Falls are remarkable. There is a magic about them manifested in the towering column of spray known as the Victoria falls when the river is high, the thunder of the falling water, the terrifying abyss and tranquil lagoons upstream in which hippo and deadly crocodiles lurk.


The Victoria falls is 1 708 meters wide, making it the largest curtain of water in the world. The Victoria falls drops between 90m and 107m into the Zambezi Gorge and an average of 550,000 cubic metres of water plummet over the edge every minute.
1 comments:

mselim3 said...

Seronoknya dapat mandi kat air terjun yang ekstrim nie...tp kene hati2...kerana malang memang x berbau kan...

Seronok kerana cantiknya ciptaan Allah kan....

Disclaimer

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

DOA RABITAH - DOA PENGIKAT KASIH SAYANG


[klik untuk besarkan]

Doa+Rabitah 1 Doa Rabitah

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah) Mu, bersatu memikul beban dakwah Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalanNya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

✿*~ blog pedasss ~*✿

✿*~ hot n spicy ~*✿

✿*~ baca ni jugak ! ~*✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
KLIK SINI GAK EHH..
Powered by Blogger.